Aile yapımızı sarsmaya yönelik saldırılar altındayız

Aile yapımızı sarsmaya yönelik saldırılar altındayız

Şanlıurfa'da düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile yapısını sarsmaya yönelik saldırıların olduğunu belirtti.

Şanlıurfa 11 Nisan Spor Salonu’nda düzenlenen “Aynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile yapısına yönelik saldırıların olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar yaşadığımız onca badireyi sapasağlam atlatabilmemizin en önemli sebeblerinden biri de aile yapımızın gücüdür. Bunun için aile yapımızı sarsmaya yönelik saldırılar altındayız." dedi.

Renginden, sosyal statüsünden, eğitim düzeyinden ve gelir seviyesinden dolayı insanların tasnife tabi tutulamayacağı gibi, cinsiyetinden dolayı da böyle bir yola başvurulamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nisa, yani insan olan kadına sırf cinsiyetinden dolayı ayrımcılık yapan, her şeyden önce Rabbimizin takdirine aykırı davranmış olur.” dedi.

“Anadolu kadını, tıpkı bu topraklar gibi çilekeştir”

“Anadolu demek, Anadolu kadını demektir, çünkü Anadolu kadını tıpkı bu topraklar gibi çilekeştir, kurucudur, yapıcıdır, hep ayakta kalandır” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toprakların vatan olmasında kadınların çok önemli bir rolü bulunduğuna vurgu yaptı.

Dirayeti, bilgisi, yönetme ve çözüm bulma kabiliyetiyle ailesinin lokomotifi olan kadınlar için eskiden “Osmanlı kadını” deyimi kullanıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlar kendi başarılarına sahip çıkana kadar başarı hikâyeleri hep erkekleri yüceltecektir. Halbuki hayatta ne varsa ve her başarılıyorsa bir tarafında erkek, bir tarafında da kadın vardır, başka türlüsü yaratılışa aykırıdır. Bizim tarihimizde sembol kadınlar hep olmuştur. Terörle mücadelede kimi sivil, kimi kamu görevlisi nice kadınımızın sergiledikleri kahramanlıkları asla unutamayız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşına aslanlar gibi dikilen kadınları da ömrü boyunca şükranla yâd edeceğini dile getirdi.

“Batı dünyası aile kurumunu yıktı, şimdi toplumlarının temeli çatırdıyor”

Aile kurumumun önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı dünyası aile kurumunu yıktı, şimdi toplumlarının temelleri çatırdıyor. Dün aileyi değersiz hâle getirdikleri için, bugün bağımlılık, alkol, uyuşturucu gibi birçok sosyal sorunla etkili şekilde mücadele edemiyorlar. Ülke ve millet olarak bugüne kadar yaşadığımız onca badireyi sapa sağlam atmatabilmemizin en önemli sebeplerinden biri de aile yapımızın gücüdür. Bunun için aile yapımızı sarsmaya yönelik saldırılar altındayız.” dedi.

Türkiye ve Türk milletinin yaşadığı onca badireyi güçlü aile yapısı sayesinde atlatabildiğini, bunu için de Türkiye’deki aile yapısının saldırı altında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu amaçla milletimize örnek olarak gösterilen medya yoluyla adeta dayatılan çarpık toplumsal ilişki biçimlerine baktığımızda, hepsinin de önce aileyi hedef aldığını görüyoruz. Bireyi ailesinden kopardığımızda, onu istediğiniz gibi savurmanız, biçimlendirmeniz, korkutmanız, yönlendirmeniz, kullanmanız kolaylaşır. Güya tabuları yıkıyoruz diye yola çıkanlar, sonuçta insanlarımızı daha büyük tabulara mahkûm ederek ailelerinden koparıyorlar; maalesef bu oyunun kısman başarılı olduğunu da kabul etmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.