AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert öldürüldü

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert öldürüldü

AK Parti Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, PKK tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

AK Parti Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, Dicle-Hani karayolunun 3. kilometresinde bulunan kendisine ait benzinlikte, PKK'liler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Edinilen bilgilere göre olay gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'e ait  Dicle-Hani karayolunun 3. kiometresinde bulunan  benzinlik, bir grup PKK’li tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı.

Saldırı sırasında benzinlikte yalnız olduğu öğrenilen Aktert, olay yerinde hayatını kaybetti.

Daha önce de 6-8 Ekim 2014 olaylarında ve 7 Haziran seçimlerinden sonra iki kez aynı işyeri PKK’liler tarafından taranmış. Deryan Aktert defalarca silahlı PKK’liler tarafından partisinden istifa etmesi için ölümle tehdit edilmişti. Aktert 17 Kasım 2014'te yapılan AK Parti ilçe kongresinde Dicle İlçe Başkanı olarak seçilmişti.                       

Öte yandan dün gece de Van’ın Özalp AK Parti ilçe başkanı Aydın Muştu, evine gelen PKK'liler tarafından çocuklarının gözü önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, geçtiğimiz genel seçimlerde de Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde AK Parti’den milletvekili adayı olan Ahmet Budak, evinin önünde PKK'liler tarafından uzun namlulu silahla taranarak öldürülmüştü.

Olayla ilgili ayrıntılar gelecek…

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler