AK Parti Sözcüsü Çelik: Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir

AK Parti Sözcüsü Çelik: Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mesele, milli iradenin net olarak ortaya çıkmasıdır. Sürece saygı gösteren, sonuca da saygı gösterir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik, "Milletimiz üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Mesele, milli iradenin net olarak ortaya çıkmasıdır." dedi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararına ilişkin Çelik, "YSK tüm bu süre içerisindeki incelemelerinden sonra İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Milletimizin iradesine başvurmak, şüpheleri kaldırmak ve birtakım sıkıntılı durumları izale etmek açısından milletin iradesine başvurmak her zaman için yegâne pusulamızdır." ifadelerini kullandı.

Ortaya koydukları ve sundukları delillerin YSK tarafından suç duyurusunda bulunacak kadar ciddiye alındığını belirten Çelik, YSK'nin kararıyla millet iradesine yeniden başvurulacağını ve seçimlerin yenileceğini ifade etti.

Çelik, şunları kaydetti: "Çok temel bir formülü vardır; 'Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir.' Yani hukuki sürece saygı göstermeyenin siyasi sonuca da saygısı olamayacağını net bir biçimde görmek lazım. Şimdi biz dedik ki bütün bu sürece saygı gösteriyoruz. YSK, birinin elinden alıp da bir başkasını galip ilan etmiyor. 'Seçimi yenileyin, usulsüzlükler var, milletin idaresine yeniden başvurun.' diyor. Milletin iradesine yeniden başvurmanın yani en büyük hakeme başvurmanın karşısında herkesin saygılı davranması gerekir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.