AK Parti Sözcüsü Çelik'ten gündeme dair önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten gündeme dair önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik, yaşanan göçmen faciaları, ABD'li Senatör Graham'ın Türkiye ziyareti, Suriye'de ABD askerlerine yönelik saldırılar, güvenli bölge, Afganistan'daki saldırılar, yerel seçimler, Zeytin Dalı Harekâtı, Kerç Boğazı'nda yanan gemiler ve gündemde yer edinen diğer bazı konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akdeniz'de yaşanan göçmen facialarına değinen Çelik, Akdeniz'de sadece mültecilerin değil, bütün insanlığın boğulduğunu kaydetti.

"Akdeniz'de sadece mülteciler değil bütün insanlık boğuluyor"

Çelik, "Akdeniz'de yeni ölümler gerçekleşiyor. İnsanlar terörden kaçarak Avrupa topraklarına ulaşmaya çalışıyor maalesef Akdeniz'de hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz hafta 117 kişi hayatını kaybetti. Akdeniz'in ölüm denizine dönüşmesi onlara sahip çıkmayan, göç yolları oluşturmayanların sorunudur. Bu insanlarla aramızda köprü kurmak gerekir. Mülteciler konusunda dünyanın vicdanı ölmüştür. Avrupa'da bazı ülkelerin bu insanların denizden göçe müdahale etmemekle büyük sorumluluğu vardır. Irkçı zihniyetler çok büyük sorumluluk sahibidir. Türkiye hattındaki vizyon sayesinde ölümler az düzeye inmiştir. Bu gün tekil rakamlara inmiştir ve bazen de sıfıra yaklaşmıştır. Televizyon ekranlarda gördüğümüz gibi bazı ülkelerde bu mazlum insanların botları batırılarak ölüme terkedilmesi vicdanları yaralayan bir şeydir. Akdeniz'de sadece mülteciler değil bütün insanlı boğuluyor." dedi.

"PKK'ya karşı çağrı yapanların mültecilere seslerinin çıkmadığını görüyoruz"

PKK'ya karşı sempati çağrısı yapanların, mülteciler söz konusu olunca ses çıkarmadıklarına vurgu yapan Çelik, "Özellikle PKK'ya karşı çağrı yapanların mültecilere seslerinin çıkmadığını görüyoruz. Mali'den karnesini cebinde taşıyarak Avrupa'ya gitmek isteyen çocuk, maalesef Akdeniz'in sularına gömüldü. Hayatını kaybeden mültecilerle ilgili otopsi çalışmasında bu çocuğun hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bir karikatürist bu çocuğu çizdi. Hayatını kaybetmiş ve balıklara resmini gösteriyordu. Bu resim bir utançtır. Bu insanlar insanlığımızın parçasıdır, bunları sahip çıkmak insanlığı yücelten bir şeydir. Türkiye, halkımız bu konuda bütün dünyanın vicdanı olabilecek bir sınav vererek bütün dünyanın vicdanı yerine geçmektedir. En çok yardım eden ülke Türkiye olmuştur, bununla gurur ve onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Çelik, "Türkiye meşru hakkını kullanmıştır. Kendi insanımız, coğrafyamız tehdit altındaydı. Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı Zeytin Dalı harekâtı ülkemizin ortaya koyduğu samimi bir eylemdir. Suriye halkının yararınadır. Geçen zaman bunu ispat etmiştir." şeklinde konuştu.

"Barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir saldırı"

Afganistan'da yaşanan saldırıların, barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir saldırı olarak gördüklerini belirten Çelik, şunları söyledi:

"Katar'da ABD yetkilileri ile Taliban yetkilileri bir görüşme yapıyorlardı. Ne zaman Afganistan'da barış görüşmeleri sağlansa maalesef böyle bir şey ortaya çıkıyor. Bunu barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir saldırı olduğunu değerlendiriyoruz. 120 civarında hayatını kaybeden var. Afganistan'a başsağlığı diliyoruz. Barış görüşmeleri devam etmelidir. Bu yoldan saptırma eylemlerine karşı bu süreç devam eder. YPG terör örgütünün DEAŞ'a karşı desteklenmesi Türkiye'ye karşı terör örgütünün lehine bir durumu ortaya çıkarıyor. Afganistan bu hale aynı mantıkla geldi. Geçmişte bazı terör örgütleri desteklendi ve sonra kontrol edilemez hale geldiler. Bu tablo hür dünyanın canını yakıyor en önemlisi de Afganistan, Suriye halkının canını yakıyor. Bundan kim sorumludur, bu politikalara imza atanlar sorumludur. Akdeniz'de bir Afganistan oluşturacak politikalardan uzak durmak gerekir. YPG-PYD'ye TIR'lar dolusu silah gönderirseniz, hele hele Türkiye Cumhuriyeti gibi NATO müttefikinize karşı olursanız bu dünyanın bütün değerlerine, denklemine uymayan bir tablo çıkartır."

"Graham'a YPG'PKK'nin videoları izlettirildi"

ABD'li Senatör Graham'ın Türkiye'ye ziyaretine de ilişkin konuşan Çelik, "Kendisi bu olayları takip eden birisi. ABD'nin oradan çekilmesine karşı açıklamaları olmuştu. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu güvenlik tehditlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. PKK ile YPG-PYD ilişkisine dair kendisine videolar seyrettirilirdi. Bunları ilk kez izlediğini söyledi. Bu konuda Türkiye'nin güvenlik değerlendirmesiyle herkesin sempatik olması gerekiyor." dedi.

"Çekilme kararına kimler karşı?"

Suriye'de, ABD askerlerine yönelik saldırıların ABD'nin Suriye'den çıkması kararını sonlandırmaya yönelik bir girişim olduğuna dikkat çeken Çelik, "Ne zaman halkın önü açılmaya çalışılsa bu provokasyonlar çıkıyor. Başkan Trump'un Suriye'den çekileceğini duyurmasının ardından 'çekilmeyin' diyenleri görüyoruz. Bu çekilmeyi geciktirmek ya da engellemek için birtakım engeller konulacağı açıktır. Cumhurbaşkanımız da bunları ifade ettiler. Başkan Trump'u kararından caydırmaya dönük, ya da bu kararı sonlandırmaya yönelik çabalar olarak görüyoruz. Çekilme kararına kimler karşı ve bu karar kimlerin aleyhine olacaktır? Bunları alt alta yazdığınızda olağan şüpheliler zaten ortaya çıkıyor. Bunu görebilmek için derin bir istihbarata ihtiyaç da yoktur. Bu DEAŞ, PYD-YPG tarafından istismar edilmektedir. O bölgedeki çeşitli halkların birbiriyle karşı karşıya gelmesi gibi bir tablo çıkarıyor. Biz çekilmenin devam etmesini destekliyoruz. Güvenli bölgeden ilk aşamada YPG'nin çıkartılması söz konusudur. Esas amaç Suriye'nin herhangi bir yerinde herhangi bir terör unsurunun kalmamasıdır. Suriye'de güvenli bölgeden sonra nihai olarak amaçlanan şey Suriye'nin terör örgütlerinden arındırılmasıdır. " ifadelerini kullandı.

"Yerel seçim manifestosunu 31 Ocak'ta açıklayacağız"

Yerel seçim manifestosunu 31 Ocak'ta Ankara Kapalı Spor Salonu’nda 81 ilden adayların katılacağı tanıtım toplantısında açıklayacaklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız çok güçlü bir manifesto açıklayacaklar orada. Şimdiye kadar yaptığımız belediye faaliyetlerinin olumlu taraflarını koruyan, eleştirilerle ilgili olarak alınmış tedbirleri, düzenlemeleri açıklayan, vatandaşla AK Parti belediyeciliği arasındaki gönül bağını, hizmet bağını tesis etmek üzere hangi ilkelerin yeni dönemde öne çıkarılacağıyla ilgili güçlü bir manifesto açıklayacak."

Kerç Boğazı'ndaki olayla ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, "Rus arama kurtarma ekipleri kriz merkezinden yönetiyor. 10 kurtarma ekibi yönlendirildi. Yakın bir şekilde takip ediyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.