AK Parti Sözcüsü Çelik'ten gündeme ilişkin önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten gündeme ilişkin önemli açıklamalar

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan ve Kaşıkçı cinayeti başta olmak üzere önemli hususlara değindi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın karasularını kademeli artıracağı iddiasına değinen Çelik, bunun çok tehlikeli bir yaklaşım olduğunu belirterek "Kendilerine yüce Meclis'in 1995'te aldığı karardaki ikazı hatırlatıyorum." dedi.

"Silahlı kuvvetlerimiz gereken cevabı verir"

Türkiye'nin böyle bir girişime müsaade etmeyeceğini ve silahlı kuvvetlerin gereken cevabı vereceğini dile getiren Çelik, "Bir girişimde bulunmamalarını ve yapıcı olmalarını tavsiye ederiz. Silahlı kuvvetlerimiz gereken cevabı verir. Karasularının kademeli olarak artırılmasıyla ilgili en ufak çabaya, Türkiye tarafından en sert cevap verilecektir." şeklinde konuştu.

"7. parsel dedikleri bölge, bizim kıta sahanlığımız içindedir" diyen Çelik, "Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gereken cevap verilir, Fatih Gemisi de güçlü bir şekilde korunmaktadır. Yunan ve Rum tarafına herhangi bir girişimde bulunmamalarını tavsiye ederiz." diyerek uyardı.

Kaşıkçı cinayeti huşu hakkında da açıklamalarda bulunan Çelik, cesedin yerini öğrenmek istediklerini belirterek, yerli iş birlikçinin ilgili makamlara bildirilmesi gerektiğini söyledi.

"Kaşıkçı cinayeti, yüksek dereceden talimat verilmeden yapılacak bir eylem değildir"

"Kaşıkçı'nın cesedi nerededir" sorusunun muhatabının Suudi yetkililer olduğunu ve bunun açıklamasının da yine kendilerinin elinde olduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Başkonsolos ülkesine döndüğü için ondan da bu bilginin rahatlıkla alınacağını biliyoruz. Bizim Başsavcımızın araştırmalarında net olarak görünüyor bunlara cevap vermeliler. Bu talimatı kim vermiştir? Bu yüksek dereceden talimat verilmeden yapılacak bir eylem değildir. Kimseyi peşinen suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülmesine de müsaade etmeyeceğiz."

"Bunu yapanların ifadelerinin bizim adli, makamlar ile paylaşılmasını istiyoruz" diyen Çelik, cinayetin Türkiye toprakları içerisinde yapıldığını belirterek yargılanmanın İstanbul'da yapılması gerektiğine dikkat çekti.

"Kılıçdaroğlu Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kaşıkçı cinayetine ilişkin ithamlarını değerlendiren Çelik, Kılıçdaroğlu'nun kara propaganda yaptığını ve cinayeti örtbas etmeye çalıştığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun ithamlarının baştan aşağı yalan olduğunu dile getiren Çelik, "Dünyada hiç kimse bu iddialarda bulunmamıştır, tam tersine Türkiye'nin, Cumhurbaşkanımızın bu iradesiyle ortaya koyduğu dirayetle oluşturduğu baskıyla bu soruşturmanın gittiği Batı basınında yazılıyor. Batılı liderler tarafından ifade ediliyor." dedi.

"Kılıçdaroğlu kronolojiyi hiç takip etmemiş" diyen Çelik, "Olayın nasıl olduğuna dair en temel bilgilerden yoksun. Utanmadan Sayın Erdoğan cinayetten haberdardı diyor. Dünyada herkes tam tersini söylerken, Türkiye'nin tavrını takdir ederken dünyada sadece Kılıçdaroğlu kara propaganda yapıyor. Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor. Türkiye'nin eksik yaptığı bir şey yoktur. Kendi zihnindekini bize yansıtıyor." şeklinde konuştu.

"Askerin teçhizatları uluslararası standarttadır"

Kılıçdaroğlu'nun donarak hayatını kaybeden askerlere ilişkin ifadeleri hakkında da konuşan Çelik, kendilerinin de duruma çok üzüldüğünü belirterek "Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu bekliyoruz." dedi.

Çelik, "Burası helikopter ve yaya olarak ulaşılan bir yer. Askerin teçhizatları uluslararası standarttadır. 12 kişilik bir tim. İki kişi şahadete eriyor. Bu millet Mehmetçik üzerinde hassastır. Helikopter ulaşmaya çalıştığı halde ulaşamıyor. 12 kişilik timden kalan Mehmetçiğimiz ise taburcu ediliyor. Tablo budur. Bahsettiği şekilde bir eksiklik söz konusu değildir. Adli ve idari soruşturma sürmektedir." diye konuştu.

"AİHM'in Hazreti Muhammed kararı dengeli bir karar"

AİHM'in Hazreti Muhammed kararı hakkında da açıklamada bulunan Çelik, "Peygamber efendimize dönük olarak Avusturya vatandaşı hakaret ortaya koymuştu. Irkçılığın ve İslam düşmanlığının yükseldiği bir yerde verilen mahkeme kararlarını tebrik ediyoruz. Peygamberimize ve peygambere hakaretler ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.