AK Parti ve Saadet Partisinden HÜDA PAR’a bayram ziyareti

AK Parti ve Saadet Partisinden HÜDA PAR’a bayram ziyareti

AK Parti Genel Merkezi ve Saadet Partisi Genel Merkezi'nden birer heyet, siyasi parti bayramlaşmaları kapsamında HÜDA PAR Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Sabah saatlerinde AK Partili bir heyet tarafından ziyaret edilen HÜDA PAR Genel Merkezi, öğle saatlerinde de Saadet Partisi heyeti tarafından ziyaret edildi. Yapılan görüşmelerde ülkede yaşanan ekonomik kriz, aile yapısında meydana gelen tahribat ve İstanbul seçimleri ele alındı.

AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin ve beraberindeki heyet HÜDA PAR Genel Merkezi'ni ziyaret etti. AK Partili heyet, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından karşılandı.

Yapılan görüşmede yaşanan ekonomik sorunlara ve aile yapısını tahrip eden İstanbul sözleşmesine değinen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, ekonomik sorunların üstesinden gelinebilmesi için yerli üretime ağırlık verilmesi ile birlikte israfın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, dış güçlerin Türkiye üzerindeki saldırı ve baskılarına karşı hep birlikte durulması gerektiğini ifade etti.

“Ekonomik sorunların çözüme kavuşması için kalıcı çözümler üretilmelidir”

Ekonomik sorunun kalıcı hale dönüştüğünü de belirten İmir, seçimden seçime geliştirilen politikalardan ziyade uzun vadeli projelerin üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de aile yapısında ciddi sorunların yaşandığını ve bunun TÜİK verilerine de yansıdığını hatırlatan İmir, “2017-2018 yılları arasında evlilik oranlarında yüzde 2,9 düşüş, boşanma oranlarında ise yüzde 10,9 oranında artış oldu. Bu sonuçların aile yapımıza ne kadar zarar verdiğini gözler önüne sermektedir. ”dedi.

“İstanbul Sözleşmesi iptal edilmelidir”

Yaşanan sorunların değer ve inançlarımıza uygun olmayan batı menşeli kanun ve uygulamalardan kaynaklandığını belirten İmir, İstanbul Sözleşmesi'nin bu durumu tetiklediğini ve yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul Sözleşmesi nas değildir” çıkışının yerinde olduğunu da ifade ederek bu sözleşmenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

“23 Haziran’da halkımızın özgür iradesinin sandığa yansıması için çalışılması gerekir”

23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimlerine de değinen İmir, şu ifadelere yer verdi;“Önümüzde İstanbul seçimleri bulanmaktadır. İstanbul Türkiye demektir. Sahip olduğu nüfus oranı, ekonomik düzeyi ve jeopolitik konumu ile ciddi bir öneme sahiptir. Bu sebeple hem İstanbul'u hem de İstanbul seçimlerini önemsiyoruz. 31 Mart seçimlerinde yaşanan sıkıntılar bir tarafa bırakılarak 23 Haziran’da halkımızın özgür iradesinin sandığa yansıması için yetkililerin çalışması gerekir. Aday ve liderlerin verdiği mesajların birleştirici olması önem arz ediyor. Yerel seçim olması hasebiyle İstanbul ile ilgili yapılabilecek hizmet ve projelerin ön plana çıkması gerekir.”

Yaşanan ekonomik sorunlardan kendilerinin de rahatsız olduklarını dile getiren AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, son iki yılda yapılan referandum, başkanlık sistemine geçiş ve 31 Mart seçimleri gibi yoğun gündemlerin buna zemin hazırladığını ifade etti.

“Aile yapısını korumak için hep birlikte çalışmalıyız”

Muhafazakâr ideolojiye sahip bir parti olduklarını ve aile yapısının korunmasının önem arz ettiğine vurgu yapan Yeğin, aile yapısını korumak için hep birlikte çalışmak gerektiğini söyledi.

Son 17 seneki iktidar döneminde ekonomik anlamda ciddi gelişmelerin olduğunu fakat son iki yılda ekonomide istenmeyen gelişmelerin yaşandığını söyleyen Yeğin, yaşanan olumsuzlukların Türkiye’nin siyasi konumu ve dış güçlerin ülke üzerindeki siyasi hesaplarından kaynaklandığını ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ve Saadet partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ile beraberindeki heyet, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir ve partili bir heyet tarafından karşılandı.

“Müslümanlar bayramı gerektiği şekilde kutlamalıdır”

Dünyanın birçok İslam ülkesinde yaşanan sorunlar sebebiyle kimi çevrelerin Bayram kutlamalarına sıcak bakamadığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, her ne olursa olsun Müslümanların bayramlarını hak ettiği şekilde kutlamaları gerektiğini ve hem İslam âleminin hem de Türkiye’nin içerisinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurarak hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Aydın, “Biz ülkemizde doğru ve adil olanın illa bizim elimizle tecelli etmesinin derdinde değiliz. Fakat iyi ve güzel olanın ülkemizde hâkim olması mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelenin hakkını verme noktasında gerekli çabayı ortaya koyamayanların durumu bizi yolumuzdan alıkoymaz. Bizim dünya siyasetindeki gücümüz var olan güçlerimizden kaynaklanıyor. Türkiye’yi güçlü kılmak için maddi ve manevi bir takım sorumluluklar yerine getirilmelidir." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir ise aile yapısı, ekonomik kriz, İstanbul Sözleşmesi ve İstanbul seçimleri konusuna değindi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.