AK Parti'den "Yüce Divan'da gidersiniz" diyen CHP'li Öztrak'a tepki

AK Parti'den "Yüce Divan'da gidersiniz" diyen CHP'li Öztrak'a tepki

İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin açıklamalarında "Yüce Divan'a gidersiniz" ifadesini kullanan CHP'li Öztrak'a tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'deki "Yassıada zihniyeti"nin hiç değişmediğini söyledi.

MÜSİAD Genel Kurulu'na hitabında, İstanbul seçimlerine ilişkin muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde "şaibe ve yolsuzluk" olduğunu söyleyip "Vatandaşım bana soruyor, bu seçim yenilenmeli." diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerine ilişkin konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'a, "Ortada bir oyun da şaibe de yok ortada hazımsızlık var" şeklinde yanıt vermiş ve İstanbul seçimlerin yenilenmesine ilişkin de "Bir hukuk cinayeti tasarlanmış. Sandıktan kazanılan seçimi masada çalmak için düğmeye basılmış. Bu cinayete azmettiren de bu cinayeti işleyenler de sonunda soluğu Yüce Divan'da alabilir." şeklinde konuşmuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li Öztrak'a tepki göstererek, CHP'deki "Yassıada zihniyeti"nin hiç değişmediğini söyledi.

Çelik, "CHP sözcüsü dün yaptığı açıklamayla partisindeki 'Yassıada zihniyeti'nin hiç değişmediğini gösterdi. Partimizin hukuk içinde hak arama sürecine iftiralar attı. 'Yüce Divan'a gidersiniz' diye tehdit siyasetine devam etti. Şantaj siyaseti ile tehdit siyaseti arasında gidip gelen bu zihniyet her gün daha da saldırganlaşıyor. Hakimlere 'Kızılay'da yürüyemezsiniz' diyerek açıkça saldırıyor. En ufak fırsat bulduklarında hukukun yerine vesayet, demokrasinin yerine tehdit, 'milletin divanı' yerine 'Yassıada divanı' koymaya çalışıyorlar. CHP'nin gizli tüzüğünde vesayet, tehdit ve Yassıada zihniyeti dışında ne var ki..." diyerek tepkisini dile getirdi.

"Hakimleri Kızılay'da yürütmemekten bahseden, hukukun işletilmesini Yüce Divan'la tehdit eden CHP yönetimi, sadece kendi zihniyetini açığa çıkarıyor. CHP yöneticilerinin sözleri, Yassıada zihniyetinin tek pusulaları olduğunu gösteriyor." diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Tüm bunların tek hayırlı tarafı demokrasi mücadelesini ne kadar güçlü tutmamız gerektiğini bir kere daha hatırlatmasıdır. Yassıada zihniyeti sahneye çıkmak için fırsat kolluyor. Demokrasi mücadelemizin buna karşı daha da güçlenmesi gerekiyor. Demokrasi nehri, hukuk yatağında akar, biz buna inanıyoruz. CHP, millet iradesinin sınırının Yassıada zihniyeti olduğuna inanmaya devam etsin. Biz de bu zihniyete karşı mücadeleye devam edeceğiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.