Ak Partili Vekil:"PKK halktan zorla haraç topluyor"

Ak Partili Vekil:"PKK halktan zorla haraç topluyor"

Partisinin Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, PKK'nin bölge halkından zorla haraç topladığını ileri sürdü.

BİTLİS- Partisinin Eylül ayı Meclis Toplantısında konuşan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, PKK’nin bölge halkından zorla haraç topladığını ileri sürdü.

 

 

Kiler,  daha önce kendi teşkilatlarında bulunan iş adamlarının, kamplara çağrılarak kendilerine haraç mahiyetinde faturaların kesildiğini söyledi.

 

 

“PKK, halktan vergi adı altında haraç topluyor”
Kiler, Bitlis’te bulunan ve daha önce kendi teşkilatlarında da çalışmalar yapmış,  alın teriyle çalışan bir muteahitin PKK kampına çağırılarak kendisine 100 bin TL haraç makbuzunun kesildiğini belirterek, “Bitlis’te kendi yağında kavrulan bir muteahit arkadaşımız, PKK’nın Xerzan saha komutanlığı tarafından çağrılıyor; ‘Sen burada ticaret yapıyorsun. Çalışarak iş yapıyorsun. Bize de vergi vereceksin. Bu sene sana çıkardığımız rakam 100 bin.’ Diyorlar. Kendisini Kürt halkının temsilcisi olarak adlandıran insanlar, burada Kürt olan ve yıllık kazancı 20-30 bin lirayı geçmeyen bir iş adamından 100 bin lira vergi adı altında haraç istiyorlar. 

             

                                                                                                                            Beni arayan bu arkadaşımıza peki, sen ne yapacaksın dedim.? vallah ‘Ben sana danışmak istiyorum?’ dedi. Dedim; ‘Peki sen bu parayı nasıl kazanıyorsun?’ Dedi ki, ‘Gece gündüz koşturarak, alın terimle kazanıyorum.’ Kendisine alın teriyle kazandığın parayla bir lira bile verme dedim. İnsanlar onuru için, şerefi ve namusu için yaşarlar. Onursuz yaşamaktansa onurlu yaşa ve bir dakika yaşa diye kendisine söyledim.” Şeklinde  konuştu.

 

“PKK, çözüm sürecinden faydalanıp baskı kuruyor”


Konuşmasında bu tehdit mektuplarının herkese gittiğini söyleyen Kiler, “Çözüm sürecinden faydalanıp birilerine baskı uygulamaya çalışanlar var. Şu anda kolluk kuvvetler ve polisin herhangi bir operasyon yapmadığı dönemde, ‘Biz nasıl ve nerede bu milleti haraca bağlarız, nasıl ederiz de bu meydanda at koştururuz? deyip bir yere hakim olmak isteyenler var.”dedi.

 

“Kürt halkını temsil ettiğini söyleyip, Kürt halkında haraç isteyenlerin burada yeri yoktur”


Eğer size de böyle bir talep ve tehdit mektubu gelirse, haraç isteyen olursa hiç kimseye bir lira da dahi vermeyin. Davetlerine icabet bile etmeyin. Sizlere gönderilen bu tehdit mektuplarını her yerde anlatın. Hiç kimseden korkmadan çarşıda, pazarda, esnafta, mahallede, cadde ve sokaklarda bizden haraç isteniyor diye anlatın ki, bunların gerçek yüzü ortaya çıksın. Kürt halkını temsil ettiğini söyleyip, Kürt halkından haraç isteyenlerin burada yeri yoktur.” şeklinde konuştu.

 

Parti Meclislerinde bile dillendirilen PKK’nın halka reva gördüğü bunca zulme rağmen,  Ak Partili vekilin bu açıklamasına karşı, hükümetin halkın güvenliğini sağlamak adına bir adım atıp atmayacağı  merak ediliyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.