Gaziantep’te akaryakıt tanzim satış noktaları kuruldu

Gaziantep’te akaryakıt tanzim satış noktaları kuruldu

​Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Gaziantep’te bir şirket tarafından vatandaşların daha ucuz akaryakıt almaları için akaryakıt tanzim satış noktaları kuruldu.

Gaziantep’te Kadooğlu Holding bünyesindeki Kadoil Petrol, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tanzim satış noktaları kurarak akaryakıtta indirime gitti. Gaziantep’te kurulan 6 ayrı akaryakıt istasyonunda ki tanzim satış noktalarında benzin ve motorinde yüzde 7, LPG’de ise yüzde 17’lik bir indirim yapıldı.

Akaryakıt tanzim satış noktaları ile ilgili bilgi veren Kadoil Akaryakıt İstasyon Müdürü Sabahattin Aşan, ekonomide yaşanan sıkıntılar karşısında vatandaşlara destek olmak amacıyla Türkiye genelinde pilot il olarak seçilen Gaziantep’te 6 istasyonda tanzim satış noktaları kurduklarını ve akaryakıtta indirime gittiklerini söyledi.

Aşan, benzin ve motorinde yüzde 7 ve LPG’de ise yüzde 17 indirim yaptıklarını, vatandaşların indirimli akaryakıtla kendi bütçelerine önemli bir katkı sağlarken ekonomide ki çarkların da dönmesine kurum olarak destek verdiklerini belirtti.

"Akaryakıtta ilk defa tanzim satış noktaları oluşturduk"

Temel hedeflerinin Türkiye ekonomisine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Aşan, “Dünya genelinde petrol fiyatları artmaktadır. Biz de bu anlamda devletimize ve vatandaşlarımıza enflasyonla mücadele anlamında ülke ekonomisine bir katkıda bulunmak için büyük bir indirim yaptık. Akaryakıtta ilk defa Türkiye genelinde Kadoil olarak tanzim satış noktaları oluşturduk. Pilot bölge olarak ise Gaziantep'i seçtik. Gaziantep'teki 6 tane istasyonumuzda bu kampanyayı başlattık. LPG, benzin ve motorin de ciddi indirimlerle kampanyamızı başlattık. Hem vatandaşlarımıza yardımcı olmak anlamında hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık.” dedi.

Aşan, “Biliyorsunuz daha önce meyve-sebzede Türkiye'nin birçok ilinde tanzim satış noktaları kuruldu. Akaryakıtta bunu ilk defa biz gerçekleştiriyoruz. Şu an için kampanya çok iyi gidiyor ve olumlu tepkiler alıyoruz. Vatandaşların ciddi bir teveccühü var. Benzin, motorin ve LPG’de ciddi indirimler yaptık. Şu an Gaziantep'te motorin ve benzinin pompa fiyatı 6 bin 350 kuruştur, biz 5 bin 900 kuruşa veriyoruz. Yüzde 7 gibi bir indirim yapıyoruz. LPG 3 bin 770 kuruştur yüzde 17 indirim yapıyoruz. 3 bin 13 kuruşa veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların kampanyayı olumlu bulduğunu aktaran Aşan, “Vatandaşlarımızdan çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz. Sonuç itibariyle ekonomik sıkıntılardan geçtiğimiz bir dönemde bir nebze de olsa bu kampanya ile vatandaşlara bir katkıda sağlanmış oluyor. Kampanyamızı dün itibari ile başlattık, uzun bir süre de devam ettirmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kentteki 6 akaryakıt istasyonunda kurulan tanzim satış noktalarından memnun kaldıklarını ifade eden vatandaşlar da akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından dolayı zor durumda olduklarını, genel olarak akaryakıtta indirimin yapılması gerektiğini söylediler.

"Yüksek akaryakıt fiyatlarından dolayı mağdur oluyoruz"

Gaziantep’te akaryakıtta başlatılan böyle bir kampanyayı olumlu bulduğunu belirten Özer Erkan, “Ben böyle bir kampanyayı ilk defa duyuyorum. Bu tür kampanyaları bekliyoruz. Genel anlamda da Türkiye genelinde böyle bir kampanya ilk defa olduğu için çok güzel buluyorum. Aracımızın deposuna 50-60 TL civarında yakıt alırken bundan sonraki süreçte daha uygun olduğu için depomuzu doldururuz. Ama genel anlamda akaryakıt fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. İnşallah bu yüksek fiyatlar düşer. Çünkü fiyatlar bayağı bir yüksek. Sürücüler olarak yüksek akaryakıt fiyatlarından dolayı mağdur oluyoruz. Bu yüzden fiyatlar ilgili bir şeyler yapılırsa iyi olur.” şeklinde konuştu.

İbrahim Baş da kampanyayı güzel bulduğunu belirterek, akaryakıt fiyatlarının genel olarak çok yüksek olduğunu, bundan dolayı yetkililerin bir an önce akaryakıt fiyatlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.