“Akaryakıttaki indirim zamların yanında devede kulak”

“Akaryakıttaki indirim zamların yanında devede kulak”

Akaryakıt fiyatlarındaki zamlara tepki gösteren sürücüler, yapılan indirimlerin yetersiz olduğunu belirterek sabit fiyat uygulaması talebinde bulundu.

Türkiye genelinde benzin ve motorin fiyatlarındaki zamların ardından geçtiğimiz günlerde 12 ile 17 kuruş arasında yapılan indirimler sürücüleri tatmin etmedi.

Zam yaparken acele edenlerin, indirim yapmakta acelelerinin olmadığını söyleyen sürücüler, indirimlerin zamların yanında devede kulak kaldığını söyledi.  

Mardin’de 5 lira 80 kuruş olan benzinin litre fiyatı 5 lira 66 kuruşa ve 4 lira 94 kuruş olan motorinin litre fiyatı ise 4 lira 78 kuruşa, 2 lira 85 kuruş olan LPG’nin litre fiyatı ise 2 lira 78 kuruşa indirildi.

Bir hafta içinde hem indirim yapıldı hem de zam

Hükümetin bir hafta bile dolmadan indirimden hemen sonra yeniden zam yaptığını belirten sürücüler, bu zamlarda motorinin litre fiyatına 13 kuruş zam yapıldığını hatırlattı. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’ndan (PÜİS) yapılan açıklamada, Cumartesi gününden geçerli olmak üzere Motorin grubunda 11-13 kuruş fiyat artışı beklendiği belirtilerek, benzin grubunda fiyat değişikliğinin beklenmediğini açıkladı.

Sürücüler tepkili…

Son yapılan indirimlerin yeterli olmasa da yerinde olduğunu, ancak indirimin üzerinden bir hafta geçmeden yeniden zam yapılmasına tepki gösteren sürücüler, sabit fiyat uygulaması talebinde bulundu.

İLKHA’ya konuşan sürücüler, mazotun litre fiyatının 5 TL’ye dayandığını anımsatarak, yetkililerden akaryakıt fiyatlarında indirim yapmalarını istediler.

“10 kuruş indiriyorlar, ertesi gün 20 kuruş zam yapıyorlar”

Sabit fiyat uygulaması talebinde bulunan Ercan Özer, akaryakıt fiyatlarını takip etmekten yorulduklarını söyledi.

Sürücü Özer, “Mazot 5 TL’yi geçmiş, 10 kuruşluk bir indirim neye yarayacak ki? Kesinlikle yeterli değil. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Her gün bir zam yapılıyor. Artık yeter! Akaryakıt fiyatında Türkiye bugün birinci sırada… Nereden bakarsanız bakın 5’TL’nin yüzde 50’si vergiye gidiyor. Bu haksızlıktır. 10 kuruş indiriyorlar, ertesi gün 20 kuruş zam yapıyorlar. Sabit bir fiyat getirirseler bizde rahatlayacağız onlarda.” dedi.

“Akaryakıt fiyatları minimuma indirilmeli”

Akaryakıt fiyatlarında yapılan indirimin yeterli olmadığını savunan sürücülerden Mahmut Akın ise şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde, yeterli olmasa da bir 10 kuruşluk indirim yapıldı ancak hemen akabinde zam yapıldı. Akaryakıt fiyatları hakikaten çok pahalı, bu yüzden daha fazla indirim yapılmasını istiyoruz. Öyle bir hale gelmişiz ki; çok acil bir durum olmasa arabayı kullanamıyoruz. 100-150 kuruş zam yapıyorlar, sonra da 10 kuruşluk bir indirime gidiyorlar. Sonra bir daha zam… Zam yaparken acele edenler indirimde neden acele etmiyor. Böyle olmaması gerekir. Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için sıkıntıdır. Yetkililerden talebimiz; mazotun, benzinin ve LPG’nin fiyatını minimuma indirmeleridir. Araba kullanabileceğimiz bir seviyeye getirilmesini istiyoruz.”

“Fiyatlar çok yüksek, indirimler yeterli değil”

Akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve sürücülerin bundan çok mustarip olduklarını söyleyen Abdürrahim Çevik ise indirimlerin yeterli olmadığını, indirimlerin zamların yanında devede kulak kaldığını söyledi.

Çevik, “Geçen günlerde 17 kuruş kadar bir indirim yapıldı. Bu çok iyiydi ama yeterli görmüyoruz. İnşallah yetkililer bu konuda daha çok duyarlı olurlar diye bekliyoruz.  Akaryakıt istasyonları arasında bile önemli fiyat farklılıkları var. Bazı yerlerde mazot 5 TL’nin üzerinde bazı yerlerde ise 4 buçuk TL bu nasıl oluyor bizde anlamadık. İki günde bir indirim, bir zam, valla kafamız bile karışıyor.” diye konuştu. 

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.