Akçakale Belediye Başkanı 90 günlük çalışmalarını anlattı

Akçakale Belediye Başkanı 90 günlük çalışmalarını anlattı

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, gazetecilere 90 günlük çalışmalarını değerlendirdi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, göreve başladığı günden itibaren geçen 90 günlük sürede yaptığı çalışmalar ile ilgili düzenlediği basın toplantısında bilgiler verdi.

Akçakale'nin çehresini değiştirmeyi hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getiren Yalçınkaya, istihdam ve eğitim konularında da yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Yalçınkaya, göreve başladığı günden itibaren geçen 3 aylık süre ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan basın toplantısı düzenledi. Akçakale'de görev yapan basın mensuplarının ve Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı'nın da katıldığı toplantıda Yalçınkaya, seçim döneminde vaat ettikleri projeleri tek tek hayata geçirdiklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti.

İçme suyu ihtiyacının giderilmesi için 3 adet içme suyu kuyusunu faaliyete geçirdiklerini kaydeden Yalçınkaya, kırsal mahallelerin yol ihtiyaçlarını ve kırsal ile merkez mahallelerde bulunan birçok kültür evlerinin bakım onarım çalışmalarını tamamlayarak, hizmete sunduklarını söyledi.

Eğitim konusunda görüşmeler yaptıklarını ve ilçenin eğitim seviyesini yükselecek projeler hazırladıklarını aktaran Yalçınkaya, 5 yıllık dönemin sonunda tıp, hukuk ve mühendislik bölümlerine Akçakaleli gençleri kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Akçakale'nin en büyük kanayan yaralarından olan işsizlik konusunda da atak yaptıklarını ve ilçeye tekstil atölyesi kazandırarak, 120 kadını iş sahibi yaptıklarını ve ilerleyen günlerde faaliyetin başlayacağını söyleyen Yalçınkaya, bu alanda da çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ankara'da bakanlıklar ile görüşmeler yaparak, Akçakale'nin kaderini değiştirecek hizmetleri ilçeye taşıyacaklarını belirten Yalçınkaya, Akçakale-Bolatlar karayolunun sıcak asfalt yapılması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmenin olumlu sonuçlandığını ve ihalenin yapıldığını söyledi.

Akçakale'nin ihtiyaç duyduğu mesire alanı ve düğün salonunu da ilçeye kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Yalçınkaya, bu tesislerin de ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Soru, cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda Yalçınkaya, ilçeyi birlikte yöneteceklerini ve Akçakale'nin her türlü ihtiyacı için eleştirilere açık olduklarını söyledi.

Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı da, gazetecilerin gözü ve kulakları olduğunu, Akçakale'ye hizmet için el ele vereceklerini kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.