Akçakale Devlet Hastanesinde var olan sıkıntılar giderilmeli

Akçakale Devlet Hastanesinde var olan sıkıntılar giderilmeli

Akçakale İlçe Devlet Hastanesinde yaşanan doktor sıkıntısıyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, yetkililerle görüştüğünü ifade ederek var olan sıkıntıların bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriyeli mültecilerle birlikte nüfusu 250 bini bulan ilçede doktor yetersizliği sebebiyle sağlıkta birtakım aksaklıkların meydana geldiği öne sürüldü.

İlçe Hastanesinde yeterli doktorun bulunmaması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, sorunun bir an önce çözülmesi için yetkili mercilerin harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

"Randevu almak isteyenler bir ay sonra ancak randevu alabiliyor"

Hastanede yaşanan sorun ve sıkıntıları dile getiren Aydın, "Akçakale Devlet Hastanemizin sorunlarını Başhekim Sayın Şeyhmus Göz ile yaptığımız görüşmede masaya yatırdık. Başhekim Göz, sorunun çözümü için Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne talepte bulunduğunu ama konuyla ilgili herhangi bir adımın atılmadığını dile getirdi. Ayrıca AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Sayın Ahmet Akay ve Halil Özcan ile görüşerek hastanemizdeki doktor eksikliği sorununu dile getirmiştik. Ahmet Akay, geçen ay 4 tane doktorun ilçeye geldiğini söyledi. Ancak gelen doktorlar arasında maalesef kadın doğum doktoru yoktu. İlçemizde Kadın Doğum Polikliniği bölümünde randevu almak isteyenler ancak bir ay sonraya alabiliyorlar. Aracı olanlar Şanlıurfa'ya giderek muayene olurken, arabası olmayanlar bu sıcakta otobüs ile giderek ancak muayene olabiliyorlar." dedi.

"İlçemiz için kadın doğum doktoru azami derecede elzemdir"

Daha önce mevcut sorunu defalarca yetkili mercilere ilettiklerini ifade eden Aydın, "Şanlıurfa merkez ve ilçelerin birçok hastanelerine uzman ve pratisyen hekim atanırken, Akçakale ilçemize herhangi bir doktor ataması olmadı. İlçemize kadın doğum doktorunun gelmesi azami derecede elzemdir. Daha önce defalarca HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanlığı olarak, söz konusu sorunu dile getirdiğimiz halde herhangi bir adım atılmadı. Akçakale Devlet Hastanesinde var olan sıkıntılar giderilmelidir. Yetkililerden bu konuya eğilmelerini ve halkın sağlık sorunlarını gidermek için eksiklikleri tamamlamaları çağrısında bulunuyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler