Akçakale'de Cuma namazı kılınacak yerler belirlendi

Akçakale'de Cuma namazı kılınacak yerler belirlendi

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında birkaç aydır camilerin kapalı olması nedeniyle kimsenin camide cemaatle namaz kılamadığı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Cuma namazı kılınacak yerler İlçe Müftülüğü tarafından belirlendi.

Alınan yeni tedbirler kapsamında, camilerin sadece öğle ve ikindi namazları için açık kalacağı belirtilen Diyanet İşleri Başkanlığı kararına göre, yarın Cuma namazı ile birlikte camiler toplu ibadete açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karara göre, kalabalık olması nedeniyle yarın kılınacak olan Cuma namazının açık alanlarda eda edilmesi kararlaştırıldı.

Akçakale İlçe Müftülüğü, Cuma namazı kılınacak yerleri şöyle sıraladı; Akçakale İbn-i Sina Camii önü, Akçakale İstasyon Meydanı (Eski Gümrük Kapısı), Akçakale Kent Park ormanlık alanı ve Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu (Sanayi Mahallesi).

İlçe Müftülüğü, Cuma namazı için gelecek vatandaşların tedbirli olmaları, kendi seccadelerini getirmeleri ve maskelerini takarak gelmeleri hususunda uyarılarda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.