Akçakale'de larva ilaçlama çalışması foto

Akçakale'de larva ilaçlama çalışması foto

Akçakale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce ilçede haşere ve sineklerin üremesini engellemek için larva noktalarına yönelik ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

İlçe merkezi ve kırsalda bulunan park ve bahçelerde bakım onarım çalışmalarının yanı sıra ilaçlama ve temizlik seferberliği devam ediyor.

Yaz aylarında sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumun önüne geçmek için Akçakale Belediyesi Temizlik İşleri Ve Park Bahçeler Müdürlünün ilçe merkezi ve kırsal mahallelere yönelik başlattığı larva ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında ilçe merkezinde başta çöp merkezleri olmak üzere ULV ilaçlama araçları ile sinek ve haşere oluşumun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar, fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama yapıldı.

Akçakale Belediyesi ilaçlama çalışmalarını kış dönemi, bahar dönemi ve yaz dönemi olarak yılda 3 defa periyodik olarak gerçekleştiriyor.

Temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yerinde denetleyen Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ercan, “Yılda 3 kez ilaçlama yapıyoruz. Kış döneminde, sivrisineklerin kışın saklandığı yer altı sistemleri Rögar, bodrum ve benzeri yerleri ilaçladık. Bahar döneminde ise şehrin tüm alanları gezilerek larva üreme noktaları tek tek tespit edilip, kaydedildi. Kaydedilen bu üreme alanları 18 -20 gün arayla hava şartları da dikkate alınarak bütün bölgeler ilaçlandı ve ilaçlanmaya devam ediliyor. Yaz Döneminde de uçkunla mücadelede mist blower ve ULV yöntemi kullanılarak her gün akşam saat 5 te başlanır ve gece geç saatlere kadar devem eder. Ayrıca yeşil alanlar ve hayvansal bölgelerde bulunan zararlılar için de ilaçlama çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Tüm bunların yanında hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza zararlılarla kültürel mücadele yöntemleri anlatılmaktadır.” dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.