Akçakale’deki hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı

Akçakale’deki hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı

Suriye’de yaşanan savaşın etkisini en çok hisseden Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde son günlerde yaşanan hareketlilik, yerini sessiz bir bekleyişe bıraktı.

Suriye’de yaşanan savaştan en çok etkilenen sınır yerleşim yerlerinden olan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde son günlerde yaşanan hareketlilik, yerini sessiz bir bekleyişe bıraktı.

Türkiye’nin Irak’ta PKK’nin kamplarının bulunduğu Sincar bölgesini bombalamasının ardından PYD’nin de Tekçe Sınır Karakoluna havanla saldırması ilçede sıcak saatlerin yaşanmasına neden olmuştu.

Sınıra yakın 11 karakolun 13 kez saldırıya uğramasının ardından aynı anda saldırılara karşılık veren TSK, başta Akçakale olmak üzere sınırda farklı birçok noktaya mevziler kazılarak yoğun güvenlik önlemleri almıştı. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ açıklaması kamuoyunda Telabyad’a müdahale etme ihtimalini doğurmuştu.

Tüm bu sıcak gelişmelerin ardından sınır bölgesi adeta sessizliğe gömüldü. Bir zamanlar, yoğun giriş ve çıkışlara tanıklık eden Akçakale Gümrük Kapısında sessizlik hakim. Kapıda görevliler dışında kimseyi görmek mümkün değil.

Öte yandan, modüler duvar örme çalışmalarının tamamlandığı sınır hattındaki bölgelerde ise beton kulelerin inşaatı ise hala devam ediyor.

Daha önceleri Telabyad’a PYD flamasının yanına asıldığında büyük tepki toplayan ABD bayrağı ise yıpranmış bir şekilde hala eski yerinde asılı duruyor.

Suriye’de yaşanan savaştan her açıdan en çok etkilenen ve PYD’nin Telabyad’a yerleşmesine tepki gösteren Akçakale halkının ise son günde yaşanan gelişmelerin ardından tedirgin bekleyişi devam ediyor. Sınır bölgesine yakın yerde bakkal işleten Ahmet Bakadur, durumu şöyle özetledi:

“İlk günler hareketlilik yaşandı, tanklar falan yerleştirildi. Ama son iki gündür sessizlik hâkim. Hiçbir şey görülmüyor. Ne olacağını biz de bilmiyoruz. Halk savaştan zarar gördüğü için savaşı istemiyor ama karşı tarafta PKK bayrağını da görmek istemiyor.” (Osman Gülebak, Hüseyin Yetmiş-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.