Akdeniz Belediyesi Başkanına gözaltı kararı

Akdeniz Belediyesi Başkanına gözaltı kararı

Mersin’in Akdeniz ilçesinde düzenlenen PKK operasyonlarında, Akdeniz Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu birçok kişinin evine baskın düzenledi.

Mersin'in Akdeniz ilçesinde PKK’ye yönelik başlatılan operasyonlarda çok sayıda Akdeniz Belediyesi çalışanı gözaltına alınırken, Belediye Başkanı Fazıl Türk ise evine yapılan baskında bulunamadı. Türk hakkında da yakalama kararı olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, PKK'nin ekonomik yapılanmasına yönelik 2 yıllık çalışma doğrultusunda sabah saatlerinde bazı adreslere polis tarafından operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Akdeniz Belediyesinin bazı eski çalışanlarının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan adresler arasında Akdeniz Belediyesi Başkanı Fazıl Türk,  Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubesi Başkanı ve Akdeniz Belediye eski Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Altuntaş'ın ev ve ofislerinde arama yapıldı. 

Hakkında gözaltı kararı bulunan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile ismi öğrenilemeyen bir kişi daha evlerinde bulunamadı.

Yapılan baskınlarda şu ana kadar Akdeniz Belediyesi eski meclis üyeleri Çiğdem Göksoy, Fatmagül Demirtağ ve Makbule Kaplan ile birlikte toplam 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.