Akdoğan: HÜDA PAR Devleti Beklesin

Akdoğan: HÜDA PAR Devleti Beklesin

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HÜDA PAR’ı kast ederek, “Milletimiz gerçekten basiretli ve soğuk kanlı bir yaklaşım sergiliyor. İnşallah bu oyuna kimse gelmeyecek. Herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Bir yanlışlık varsa devletin buna el atmasını

PKK’nin Kobani’yi bahane ederek 6 Ekim’den bu yana HÜDA PAR’ı hedef seçmesi neticesinde dün bir HÜDA PAR üyesi daha düzenlenen suikast sonucu şehid edildi. Son saldırıda şehid edilen Fethi Yalçın’la beraber kaltedilen HÜDA PAR üyesi sayısı 8’e yükseldi.

Saldırılarla ilgili meydanı PKK’ye bırakan Devletin de suçlu olduğunu, kendilerine yönelik düzenlenen bir çok saldırı hakkında soruşturma dahi açılmadığını belirten HÜDA PAR’a, Başbakan Yardımcısı Akdoğan’dan manidar bir uyarı geldi. Akdoğan, "Neden devlet saldırılara seyirci kalıyor" diyen HÜDA PAR'a, "Ne yapacaksa devlet yapacak. Kimin hakkı korunacak-aranacaksa, bir cezalandırma olacaksa devlet bunun takipçisidir. Kimse kendisi böyle bir şey yapmaya kalmasın. Yaparsa o da illegal bir alana çıkmış olur." diyerek, "sanki devlet suçluları ortaya çıkarmak istiyor da HÜDA PAR engel oluyor" imasında bulundu.

Neden Özellikle HÜDA PAR Hedefte?

NTV’nin özel yayınında Yeni Şafak Ankara temsilcisi Abdulkadir Selvi’nin, “Güneydoğu’daki olaylarda özellikle HÜDA PAR’ın hedef seçildiği dikkat çekiyor. Bugün yine bir HÜDA PAR’lıya yönelik suikast söz konusu oldu. Ama nedir, yeni bir PKK-Hizbullah çatışmasını meydana getirmek olduğu yönünde değerlendirmeler var, siz buna katılıyor musunuz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Akdoğan, PKK örgütü ve bileşenlerinin bölgede çok tahammülsüz bir tasallut kurmaya çalıştığına vurgu yaparak, “AK Parti binalarına saldırdılar, HÜDA PAR’ın binalarına saldırdılar. Oradaki bütün STK’lar, iş adamları, partiler kendilerinden olmayan kim varsa üzerlerine müthiş bir baskı uygulayarak otorite tesis etme arayışı söz konusu. ‘Ben varsam diğerleri olmaz’ diyorlar. Tam bir Baasçı anlayış. Dediğim gibi tek tipçi, buyurgan tahammülsüz bir anlayış. Bunun bir takım uygulamalarını gördük. Bu şiddet ve baskıyla birleştiğinde, zaman zaman vandalizme dönüşüyor, zaman zaman teröre dönüşüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

"Ne Yapacaksa Devlet Yapacak"

Olayların olduğu ilk gece Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bir açıklamayı hatırlatan Akdoğan, Davutoğlu’nun çıkarılan olaylarla toplumun farklı kesimlerinin karşı karşıya getirilmek istendiği yönünde uyarılarda bulunduğunu belirterek, “Bazı siyasi görüler karşı karşıya getirilmek istendi. Mesala HDP ile MHP, HDP ile HÜDA PAR, HDP ile AK Parti siyasi yapılar bir birine düşürülmeye çalışıldı. Bazı yerlerde ise örgütler. Bunları karşı müteyakkız olalım. Ne yapacaksa devlet yapacak. Kimin hakkı korunacak-aranacaksa, bir cezalandırma olacaksa devlet bunun takipçisidir. Kimse kendisi böyle bir şey yapmaya kalmasın. Yaparsa o da illegal bir alana çıkmış olur. O da ayrı bir sorundur.” diye konuştu.

"Bölge PKK'ye Terk Edildi" Eleştirisini Duymamazlıktan Geldi

Devletin bölgeyi PKK’ye terk ettiği yönündeki eleştirileri duymazdan gelen Akdoğan, bölgede örgütlerin karşı karşıya getirilme girişiminin denendiğini ancak bunun tutmadığını savundu.

Halkın bugüne kadar sağduyulu yaklaşmasını da yanlış yorumlayan Akdoğan, PKK’nin halkı sokağa dökme planının tutmadığını, bundan dolayı provokasyona başvurduğunu söyledi.  Akdoğan, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde düzenlenen saldırıyı PKK’nin başvurduğu provokasyona örnek gösterdi.

"PKK’nin Provokasyon Arayışı Sürüyor"

PKK’nin provokasyon arayışının sürdüğünü belirten Akdoğan, buna karşın sağduyulu bir yaklaşım sergilenmesini isteyerek, Bağlar’da fakirlere Kurban eti dağıtırken vahşice şehid edilen Yasin Börü’nün (16) ailesinin yaptığı soğuk kanlı açıklamalardan övgüyle bahsetti.

"HÜDA PAR Devleti Beklesin" İması

Kimsenin bu oyuna gelmemesini gerektiğini tekrarlayan Akdoğan, HÜDA PAR’ı kast ederek, “Milletimiz gerçekten basiretli ve soğuk kanlı bir yaklaşım sergiliyor. İnşallah bu oyuna kimse gelmeyecek. Herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Bir yanlışlık varsa devletin buna el atmasını beklemesi lazım.” diye konuştu. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.