Akıncılar Beldesinde Kutlu Doğum coşkusu

Akıncılar Beldesinde Kutlu Doğum coşkusu

Adıyaman’ın Kâhta İlçesine bağlı Akıncılar (Tokaris) Beldesinde “Vahdet ve Kardeşlik” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Akıncılar(Tokaris) Beldesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kâhta Çağrı Der tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.   Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sık sık tekbir ve salavatların getirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program mevlid-i şerif ile devam etti. Daha sonra Kürtçe olarak selamlama konuşmasını yapan Çağrı Der Başkanı Mehmet Aydın,   Müslümanların parçalanmışlığına dikkat çekerek, vahdete her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Adıyaman Vahdet Der Başkanı Bilal Demir, vahdet ve kardeşlik üzerine bir konuşma yaptı.

Demir konuşmasında, kardeşliği tesis etmek için öncelikle sevgi ve muhabbetin olması gerektiğine vurgu yaparak, “Aramızda kardeşliği sağlayabilmemiz için öncelikle aramızda sevgi ve muhabbetin olması lazım. Sevgi ve muhabbeti ise Hz. Muhammed ve sahabelerden alabiliriz.” diyerek asrı saadetten çeşitli örnekler verdi.

Demir konuşmasının devamında, İslam coğrafyasında yaşanan işgal, kan ve gözyaşının ancak Müslümanların birlikteliği ile son bulacağına ve Müslümanların ancak birlikte güçlü ve yenilmez olacağına vurgu yaptı.

Daha sonra seslendirilen ilahiler,  katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Program, Burak Demir Hoca'nın yaptığı dua ile son bulurken katılımcılara ikramlarda bulunuldu. (Aydın Evren - İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.