Aksaray’da Kutlu Doğum etkinliği

Aksaray’da Kutlu Doğum etkinliği

Aksaray’da Peygamber Sevdalıları Platformuna tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Aksaray Kılıçarslan Parkı’nda "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Halk tarafından ilgiyle izlenen etkinlikte sık sık salavatlar getirildi.

Aksaray’ da düzenlenen etkinliğin günler öncesinden, Hz. Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar ev ve işyerlerine dağıtıldı.

Muhammed Demir’in Kur’an Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bilgiç yaptı.

"Bugün İslam âleminin en büyük sorunu vahdettir"

Konuşmasına İslam için mücadele etmiş tüm mümtaz kişiler, Mavi Marmara şehitleri, 6-7 Ekim ve 15 Temmuz şehitlerini selamlayarak başlayan Bilgiç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız Hz. Peygamberi anmak, anlamak ve yaşamaktır. İlk olarak 2014 yılında Hükümet Meydanı'nda düzenlemiş olduğumuz Kutlu Doğum etkinliğinde Tevhid, Adalet, Özgürlük, Maslahat ve Meşveretten yana olduğumuzu belirtmiştik. Her kim bunlardan yana ise hiç kuşkusu olmasın Aksa-Der onların yanındadır. Bugün İslam âleminin en büyük sorunu vahdettir.  Biz burada küçük sebeplerle vahdeti gerçekleştiremezken, Mescid-i Aksa işgal atındadır. Suriye’ de Afganistan’da akan kanın vebali, burada vahdeti gerçekleştiremeyen Müslümanların üzerinedir. İnşallah bu etkinlik vahdete atılmış bir adım olur ve Hz. Muhammed’in bize göstermiş olduğu istikamette devam ederiz."

Daha sonra Mevlid-i Şerif’in okunması, Grup Şüheda ve Peygamber Sevdaları kız çocukları İlahi grubunun seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Etkinlikte "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" konulu konuşması için kürsüye gelen Yusuf Tutak Hoca,  Muhammedi sevdanın bedel istediğini belirterek, "Eğer hak ve adalet isteniyorsa Hz. Muhammed’in davasını hayatımıza taşımamız gerekiyor. Peygamberimizin davasını ve ahlakını hayatımıza taşırsak tüm sorunlarımız çözülecektir. Eğer siz Hz. Peygamberin davasını hayatlarınıza taşısaydınız küçücük bedenler zehirli gazlarla zehirlenebilir miydi? Bundan dolayı buradan diyoruz ki Kopenhag, Washington, Brüksel kriterlerini bırakın. Hira’nın kriterlerine gelin. Hz. Muhammed’in kriterlerine uyun ki can bulasınız." dedi.

Hak ve adaletin tesisine yönelik Hz. Muhammed’in hayatından örnekler vererek konuşmasını sonlandıran Yusuf Tutak'ın ardından, duasını yapmak üzere kürsüye Hafız Yusuf Çekiç çıktı. Çekiç’in duasından sonra etkinlik sona erdi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.