Aktarlar sahte bitkisel ürünlere karşı uyardı foto

Aktarlar sahte bitkisel ürünlere karşı uyardı foto

Türkiye’de yayın yasağı olan bazı bitkisel ürünlerin, Avrupa üzerinde yayın yapan kanallar vasıtasıyla tanıtıldığını belirten aktarlar, vatandaşları sahte bitkisel ürünlere karşı uyardı.

Piyasada satılan sahte ürünlere dikkat çeken Gaziantepli aktarlar, vatandaşların sahte bitkisel ürünlerden zarar görmemesi için, takviye edici gıdalar konusunda internet ve televizyon programlarında sağlıkla ilgili beyanlar kullanılarak tanıtımı yapılan ürünlere itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bitkisel ürünlerin gıda takviyesi adı altında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsat alınarak üretilip piyasaya sürüldüğünü ifade eden aktar Tuncer Tütüncüler, piyasada internet üzerinden sahte, merdiven altı denilen üretimlerin çok olduğunu belirterek, vatandaşların sahte bitkisel ürünlere karşı dikkatli olmasını istedi.

İnternet ve televizyon programlarında sağlıkla ilgili beyanlar kullanılarak tanıtımı yapılan ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Tütüncüler, “Ekranlarda bazı ürünlerle ilgili söylenen durumlar var. İşte şu ürün şuna, şu ürün buna yarıyor tarzında. Yalnız farklı kişilerin veya piyasada güvenilirliği test edilmiş kişiler orada lanse edilerek kendi ürünlerini satmak isteyen firmaları görüyoruz. Bu olaya biz kendimiz de karşıyız.” dedi.

Tütüncüler, “Orada gösterilen, kişilerin söylediği sözler ve piyasadaki güvenilirliği göz önüne alınarak kendi ürünleri o faydalı ürünlermiş gibi gösteriyorlar. Ama burada sorgulanması gereken ürünün içeriği nedir, ürünün kalitesi nedir, tanıtımını yaptığı ürün gerçekten kaliteli midir? Kimse aslında bu yönüne bakmıyor. Onun içinde vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekir. Ürünü aldığı yeri bilmesi, ürünün kalitesi, gıda konseyine uygunluğu ve Sağlık Bakanlığı’nın iznine uygun mu? İyi bir şekilde bakmalı ve aktardan da bunları görebilmelidir. Rastgele bir ürünü ister ekranda olsun, ister aktarda olsun ne olduğunu bilmediği bir ürünü almaması gerekir. Çünkü sırf ürün satmak için ürünlerin içerisine maddeler karıştırıyorlar. Ürünlerin hem fiyatı ile oynuyorlar hem de insanların sağlığı ile oynuyorlar. Bizim için fiyattan çok insanların sağlıkları önemlidir. Bu konuda biz de vatandaşımızı uyarıyoruz. Vatandaşların bildikleri ve güvenilir ürünleri almalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İnternet üzerinden özellikle belgesi olmayan firmalardan ürün alınmamasını tavsiye eden Tütüncüler, “Vatandaşlarımızdan bu ürünleri almamalarını tavsiye ediyoruz. Kapılarının yakınında aktar varsa onlardan alsınlar. İşte görüyoruz, bir ürün veriyorlar yanında üç ürün de hediye veriliyor, bu bize göre doğru değil. Vatandaşlarımız aldıkları sahte ürünlerle hiçbir fayda göremeyecekleri gibi, bununla birlikte eğer kapılarının önünde aktar varsa onlara danışarak ürünleri alsınlar.” şeklinde konuştu.

Piyasada vatandaşları yanıltıcı ve aldatıcı reklamlar yapıldığını ve vatandaşların ister istemez bu tür reklamlara kandığını belirten Muhammed Aslan isimli vatandaş ise “Daha öncesinden biz de bir alış-veriş yapmıştık. Bize seccade, gül kokulu tespih diyorlar. Ama verdiğimiz sipariş geldiğinde 2 TL’lik bir tespihti. Vatandaş olarak alış-veriş yaparken alış-veriş yaptığımız kişi ve yerleri iyi ve doğru seçmeliyiz. Firmaların bize verdiği garantileri göz önünde bulundurmalıyız. Aradığımız ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmeliyiz. Aldığımız ürünlerin garantili olup olmadığına önem vermeliyiz.” diye konuştu.

Markası ve garantisi bilinmeyen ürünlerin alınmamasını belirten bir diğer vatandaş ise şu ifadeleri kullandı:

“Ben markasını bilmediğim ve garantisi olmayan bir ürünü kolay kolay almam. Muhatap olacağım firmanın belgesi olması lazım. Her hangi bir problem durumunda sonuç alabileceğim bir firmanın muhatabı olmak isterim. Kendime göre bilinçli tüketiciyim. İnsanların da ne aldığını, hangi firmadan ürün aldığını ve haklarının neler olduğunu bilerek alış-veriş yapmasını tavsiye ederim. Genelde gördüğüm kadarıyla halkımızın büyük bir kısmı ucuz, ekonomik, bütçeye uygun ve daha uygun alayım düşüncesi ile alış-veriş yapıyorlar. Satılan ürünlerin birçoğu merdiven altı imalat, kaçak ve ucuz imalat ürünler olarak görüyorum. Bütçesi olmayan vatandaşlar genelde buna yöneliyor. Bunun karşılığında da zarara uğruyorlar. Bu tür sahtekârlar halkların bilinçsizliğinden yararlanıyorlar. Bu şekilde bir ticaret yoluna başvuruyorlar.”

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.