Aktarlardan hastalıklara karşı kış çayı önerisi

Aktarlardan hastalıklara karşı kış çayı önerisi

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalanmamak için kullanılacak bitkileri öneren aktarlar, özel karışım kış çaylarının her evde bulunması gerektiğini vurguladı.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Van’da soğuk algınlığı ve grip vakalarında gözle görünür bir artış yaşanmaya başladı.

Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlar, genellikle şifalı bitkileri tercih ediyor. Çeşitli bitkiler karıştırılarak hazırlanan kış çaylarının tüketilmesini öneren aktarlar, şifalı bitkilerin hasta olunmadan önce tüketilmesi gerektiğini belirtti.

"Soğuk havalarda rahatsızlanmamak için bu kış çaylarını sürekli içmek lazım"

2.png

Abdulgani Kaya

30 yıldır aktarcılık yapan Abdulgani Kaya, "İçerisinde 23 çeşit bitkinin olduğu özel karışımlarımız var. Bu kış çayları soğuk algınlığı, öksürük ve balgama iyi geliyor. Keçiboynuzu pekmezi de kış aylarında vücut direncini artırdığı için iyi geliyor. Vatandaşlar, tarçın, havlıcan, zencefil, karabiber, karanfil karışımını tercih ediyor. Eskiden sobaların üzerinde sürekli olarak kaynardı bu karışımlar. Şimdi sobaların yerini kaloriferler alınca insanlar daha pratik olan demleme usulüne gidiyor. Örneğin hatmi çiçeğini sütle kaynatıp küçük çocuklara bile rahatlıkla verilebiliyor. Hatmi çiçeğinin özellikleri, göğsü rahatlatıyor, balgam varsa balgamı söküyor, öksürüğü kesiyor. Soğuk havalarda rahatsızlanmamak için bu kış çaylarını sürekli içmek lazım. Kış çayları, her evde bulunmalı." ifadelerini kullandı.

"Keçiboynuzu ve çam kozalağı pekmezi de bağışıklığı artırmak için çok güçlü ürünlerdir"

1.png

Hakan Ertaş

Bağışıklığın artırılması ve bu tür mevsimsel hastalıklara karşı önceden alınması gereken önlemleri anlatan aktar Hakan Ertaş da, "Bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle kuşburnu, tarçın ve ıhlamur tüketilmelidir. Bizler soğuk algınlığı konusunda C vitamini açısından zengin olan kuşburnunu öneriyoruz. Keçiboynuzu ve çam kozalağı pekmezi de bağışıklığı artırmak için çok güçlü ürünlerdir." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.