Aktay'dan saldırıya uğrayan AK Partili kadınlara ziyaret

Aktay'dan saldırıya uğrayan AK Partili kadınlara ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'te halk oylamasına ilişkin çalışma yürüten AK Parti Siirt Kadın Kolları üyelerine yapılan taşlı saldırıda yaralananları ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkanı Aktay, 16 Nisan'da Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması çalışmaları kapsamında Barış Mahallesi'nde broşür dağıtan AK Partili kadınlara yönelik gerçekleştirilen taşlı saldırıda başından yaralanan AK Parti Siirt Kadın Kolları üyesi Kübra Başkurt'u (22) evinde ziyaret etti.

Aktay, Başkurt'a geçmiş olsun dileklerini aktararak, hiçbir zaman HDP'lilerin demokratik bir ortamda ve demokratik şartlarda konuşmayı ve tartışmayı beceremediklerini söyledi.

 HDP'nin, en güçlü propaganda araçlarının şiddet olduğunu ifade eden Aktay şöyle konuştu:

"Taş atarak, molotof kokteyli atar ve ölümle tehdit ederek konuşuyorlar. Şiddet yaparak ve şiddet uygulayarak konuşuyorlar. Buradaki insanları sindirmeye çalışıyorlar. 12 yaşın altındaki çocukları böyle bir ortamda alçakça kullanmaktan geri durmuyorlar. O çocukların masumiyetine mi inanacaksın ya da onları düşünüp onlara mı acıyacaksın? Emniyet bunları alacak belki büyükleri bunun hesabını verecek, bir şekilde birilerin bunun hesabını vermesi gerekiyor. Şu anda bir demokratik tartışma içerisindeyiz. Bizim hiç kimseye yaptığımız en ufak bir baskı, zulüm ve şiddet söz konusu değil. Şiddet uygulamayan ve sadece fikirleriyle karşımızda mücadele eden herkese kapılarımız sonuna kadar açıktır. Varsa bir teziniz, iddianız ve düşünceniz buyurun ortaya koyun, biz de eşit şartlarda ortaya koyacak fırsat veririz."

PKK ve HDP'nin Kürt halkına acıdan başka bir şeyi reva görmediğine vurgu yapan Aktay, "Referandum da söyleyecek sözü olmayan ne Türkiye halkına yönelik olarak nede Kürt halkına örgütün veya da HDP'nin vereceği hiçbir şey yok. 'Hayır' diyor neden 'Hayır' diyor tek gerekçesi Recep Tayyip Erdoğan'a bir zarar vermek, geriletmek ve intikam almaktır. Neyin intikamını alıyorsun, Erdoğan bu ülkede zaten Kürtlere hiç kimsenin yapmadığı açılımları ve demokratik alanları geliştirmeyi sağladı. Terör örgütünün şuandan itibaren yaptığı her şey kendi düşüşünün bir sonucudur. Kendi düşen de ağlamaz. Erdoğan'dan intikam almak yerine dönsün kendi hatalarının, tamahkârlıklarının ve kendi kalleşliklerinin hesabını versin. Bunun üzerine bir düşünsün.  Önüne barış için tarihi bir fırsat geçti. Dilinden barışı düşürmeyen hareket elinden taşı da düşürmüyor.  Bir elinde taş ve silah var. Barış derken ateş açıyor. Barış ve demokrasi kelimesini bu kadar sulandıran bir tarz da çok ilginç bir tarzdır. Artık herkes bilmelidir ki bu ülkede şiddet, artık en ufak bir hoşgörünün gösterilemeyeceği bir hareket olacaktır. Demokratik zeminde şiddet olmayacak ve olamayacak ve herkes hesabını bundan sona buna göre yapacaktır." diye konuştu.

AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz de provokatörlerin yönlendirmesiyle defalarca saldırıya maruz kaldıklarını ifade etti.

Daha öncede taşlı ve kadınların üzerine köpek salarak saldırı geçekleştiğini hatırlatan Temiz, kenar mahallelerde çalışma yapmaların önünün kesilmesi amaçlandığını söyleyerek HDP'lilerin çocukları kendi emellerine alet ettiğini belirtti.

Aktay, ziyaretini ardından atılan taşlardan dolayı camları kırılan AK Pati seçim aracını inceledi.

Araçta anonsçu olarak görev yapan Reşit Çakır, taşı atan çocukların 12 yaşında ama 18-19 yaşlarında bir genç tarafından yönlendirdiklerine şahit olduklarını söyledi.

Çocukları provoke eden şahsı karakolda teşhis ettiklerini ifade eden Çakır, tespitleri sonucu kendilerine çocuklara taş attıran bir şahsın gözaltına alındığını kaydetti. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.