Al-Hol Kampındaki 29 çocuk hayatını kaybetti

Al-Hol Kampındaki 29 çocuk hayatını kaybetti

​Dünya Sağlık Örgütü, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Al-Hol Kampında son 8 haftada aralarında bebeklerin de bulunduğu 29 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye'nin Hasake ilindeki Al-Hol Kampı'nda son 8 haftada aralarında bebeklerin de bulunduğu 29 çocuğun olumsuz şartlardan dolayı hayatını kaybettiğini duyurdu.

DSÖ'den yapılan açıklamada, Al-Hol Kampı'ndaki insani durumun kötüleşmesi konusunda son derece endişe duyulduğu belirtilerek tüm taraflar, çatışmaları durdurmaya çağrıldı.

Geçtiğimiz 2 ay boyunca, başta Deir-ez-Zor'un kırsal alanlarındaki çatışmalardan kaçan kadınlar ve çocuklarla olmak üzere 23 bin kişinin Al-Hol Kampı'na geldiği bildirilen açıklamada, kamp yolculuğunda insanların büyük zorluklarla karşılaştığı aktarıldı.

Kampa gelenlerin bu zorluklarının sona ermediği ifade edilen açıklamada, "Kampa yeni gelen binlerce kişi açık havada ve tarama alanlarında çadır, battaniye veya ısıtma olmadan birkaç gece geçirmek zorunda kaldı. En az 29 çocuk ve yenidoğan bebeğin, son 8 hafta içinde, özellikle hipotermi ve kampa yolculuğunda ya da varıştan kısa bir süre sonra öldüğü bildirildi." denildi.

Kamptaki durumun şu an kritik olduğunu vurgu yapılan açıklamada, kamptaki nüfusun 2 aydan az bir sürede üçe katlandığı belirtildi.

Kampta ısı, sağlık, barınma, tuvalet gibi alanlarda yetersizliği olduğu ifade edilen açıklamada, insani yardımların da bürokratik ve güvenlik kısıtlamaları nedeniyle engellendiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.