Aladağ yangını davasında karar

Aladağ yangını davasında karar

​Adana’nın Aladağ ilçesindeki bir yurtta 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin görülen davada mahkeme, 8 sanığa 8 yıl 10 ay 20 gün ile 12 yıl 2 ay 20 gün arasında değişen hapis cezaları verdi.

Adana’nın Aladağ ilçesindeki bir kız yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin görülen davanın duruşmasına bugün devam edildi.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün görülen davanın 10'uncu duruşmasına  yangında ölen ve yaralananları aileleri katıldı.

Mahkeme salonunun küçük olması nedeniyle Kozan Ticaret Odası'ndaki toplantı salonunda görülen duruşmaya sanıklar da güvenlik önlemleri altında katıldı.

11'i öğrenci, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yangına ilişkin 18 sanığın tutuksuz yargılandığı davada, mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, 18 sanıktan 8'ine 8 yıl 10 ay 20 gün ile 12 yıl 2 ay 20 gün arasında değişen hapis cezaları verdi.

Kızını kaybeden yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz tutuklandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.