Ali Fuat Yılmazer dahil 99 Emniyet mensubu gözaltında

Ali Fuat Yılmazer dahil 99 Emniyet mensubu gözaltında

Dün sabah saatlerinde başlayan operasyonda şimdiye kadar 99 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Gözaltına alınanlar arasında Yılmazer de var

"Casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların sayısı 99'a yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarttığı 115 emniyet görevlisinden 99'u gözaltına alındı.

Aralarında il emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de bulunduğu emniyet görevlileri, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. Dün sabah erken saatlerde başlayan operasyonun halen devam ettiği öğrenildi.

YILMAZER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımıcısı Ali Fuat Yılmazer, sağlık kontrolünden geçirildi.

Sarıyer Uskumruköy'deki evinde gerçekleştirilen arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından gözaltına alınan Yılmazer, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.  

Ellerinde kelepçe olduğu görülen Yılmazer, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sivil bir ekip aracıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. 

Yılmazer'in sabah saatlerinde yeniden sağlık kontrolünden geçtiği bildirildi.

Bu arada aralarında emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 21 şüpheli daha, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltındakiler, sivil ekip arabaları ya da minibüslerle hastaneye getirilirken, hastane girişi ve Adli Tabipliğin bulunduğu 3. Blok girişinde çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilenler tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

GÖZALTINDAKİ ÖNEMLİ İSİMLER

Casusluk ve yasadışı dinlemelere yönelik operasyonlarda Türkiye’nin yakın tarihine geçen Hrant Dink, Ergenekon, Poyrazköy, Kafes, Amirallere Suikast, KCK ve Balyoz soruşturmalarında görev alan müdürler ve polisler de gözaltına alındı.

Gözaltına  alınan bazı isimler şöyle: Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Terörle Mücadele Şubesi eski müdürü Ömer Köse, Terörle Mücadele Şubesi eski müdürü Yurt Atayün, İstanbul İstihbarat Eski Şube Müdürü Erol Demirhan, Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Emniyet Müdürü Ramazan Candan, İstanbul Eski Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Başdağ, Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, Polis Memurları; Recep Güleç, Mehmet Yılmaz, Mesut Yılmaz, İsmail Arslan, Muhammet Ali Iklı, Kadri Cemal Yiğit, Hikmet Kopar, İlhan Polat, Muhammet İkbal Kayaduman, Abdulhalim Sönmez, Hüseyin Nohut, Muhammet Fatih Tezcan, Ali Kavlak, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Selahattin Ergin, Şeref Bolat, Fatih Kıncır, Mehmet Dilaver ile Hasan Emecan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.