Alimler Birliği Cemiyetinden et-Tai'ye ziyaret

Alimler Birliği Cemiyetinden et-Tai'ye ziyaret

Alimler Birliği Cemiyeti üyelerinden Abdulhakim Sonkaya, Dünya Müslüman Alimler Birliği üyesi Prof. Dr. Yahya Ettai'yi İstanbul'da ziyaret etti.

İSTANBUL-Alimler Birliği Cemiyeti üyesi Abdülhakim Sonkaya ve Doğruhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Sait Özcan Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi (RASAM) basın sözcüsü ve aynı zamanda Dünya Müslüman Alimler Birliği üyesi Prof. Dr. Yahya et-Tai’ye  bir ziyaret gerçekleştirdi.   Abdülhakim Sonkaya.

Sıcak ve samimi bir ortamda yapılan görüşmede ağırlıklı olarak Irak’taki son gelişmeler değerlendirildi. Irak’ta gelinen son durum hakkında bilgi veren Yahya et-Tai, “Bugün Irak paramparça edilmek isteniyor. Bunu başta ABD ve batılı ülkeler yapıyor. Amaçları mezhep fitnesini körüklemek ve parçalara ayırmaktır. Biz hiçbir grubu desteklemiyoruz. Irak’ın bir bütün olarak kalmasını ve bütün halkın kardeşlik içerisinde beraber yaşamasını istiyoruz.” dedi

Yahya et-Tai’ye gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Abdülhakim Sonkaya, Alimler Birliği Cemiyeti hakkında et-Tai’yi bilgi vererek şöyle devam etti: “Bugün İslam aleminin içinde bulunduğu acı durumu ele aldık. Özelde ırak genelde  de bütün İslam coğrafyası hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye’de Alimler Birliği Cemiyetinin yapacağı ilmi çalışmalar konusunda kendisini bilgilendireceğimizi söyledik.” şeklinde konuştu. (M.Miraç Aslan/İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.