Âlimler Cemiyeti 7. istişare toplantısını düzenlendi

Âlimler Cemiyeti 7. istişare toplantısını düzenlendi

Âlimler Cemiyeti tarafından düzenlenen 7. istişare toplantısında medreselerin, İslami kimliğin oluşmasında etkin rol oynadığına dikkat çekildi.

DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır’da bulunan Âlimler Cemiyeti, 7. istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Âlimler Cemiyeti binasında düzenlenen toplantıya Türkiye ve bölge çapında birçok âlim katıldı.

Âlimlerin, medrese eğitimi ve bu eğitimin daha faydalı olabilmesi için yapılabilecek çalışmaların üzerinde durduğu toplantıda, bölgeye yerleştiği ilk andan itibaren uygulamada olan eski medrese müfredatının daha verimli olabilmesi için bazı eklemelerle değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Toplantıda, özellikle Kürdistan bölgesinde uzun zamandan beri faaliyet yürüten medreselerde çoğunluğu bayan öğrenciler olmak üzere iki yüz elliyi aşkın öğrenciye icazet verildiği ve yakın zamanlarda da yeni icazet merasimlerinin de olacağı belirtildi.

7. istişare toplantısında alınan bazı kararlar:

Yüzyıllardır halkın İslami kimliğinde etkin rol oynayan ve içerisinde birçok âlimin yetiştiği medreselerimizde, medrese müfredatının daha verimli olabilmesi için bazı eklemeler yapılmalıdır.

Medreselerimizde bulunan erkek ve bayan öğrencilerimiz için, içinde bulunduğumuz asrın gereksinimlerini de göz önünde bulundurarak hazırladığımız bu yeni müfredatı en kısa zamanda yürürlüğe geçirmeyi uygun bulduk.

Klasik medrese müfredatına başta Kuran ilimleri olmak üzere akide, fıkıh, hadis ve usul gibi derslerin de bulunacağı yeni bir eğitim metodunun olması gerektiği konusunda Âlimler Cemiyeti olarak bu görevi üstlenmeyi kendimize bir vazife olarak bildik.

Medreselerimizde icazet alıp belli bir seviyeye gelen bayan ve erkek öğrencilerimizin kendilerini daha iyi yetiştirip halkına daha faydalı olabilmesi için bazı ilmi alanlardaki ihtisas çalışmalarımız bu sene içerisinde yürürlüğe girecektir.

Âlimler Cemiyeti’ne bağlı yardım komisyonları, tüm bu çalışmaların düzenli olarak yürütülmesi ve medreselerimizin finansmanının sağlanması için hayırsever halkımız ile öğrencilerimiz arasında köprü olma çalışmalarına başlayacaktır. (Hamza Adiyaman – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.