Alimler Cemiyeti'nden taziye mesajı

Alimler Cemiyeti'nden taziye mesajı

Cemaat-i İslami'nin Lideri Üstad Gulam Azzam vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımlayan Alimler Cemiyeti, gençlik yıllarını Pakistan'daki İslami temeli atma uğruna feda eden Azzam'ın son yıllarını ise zindanlarda geçirdiğine dikkat çekti.

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır'da bulunan Alimler Cemiyeti, önceki gün hakkın rahmetine kavuşan Cemaat-i İslami’nin Lideri Üstad Gulam Azzam'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

 

Gençlik yıllarını Pakistan’daki İslami temeli atma uğruna feda eden Azzam'ın son yıllarını ise laik, din düşmanı Hasene hükümetinin zindanlarında geçirdiğine dikkat çekilen açıklamada, ailesine, yakınlarına, dava arkadaşlarına, dünyadaki bütün ilim talebelerine ve İslam âlemine sabır dileklerinde bulunuldu.

 

Taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
"Ömrünü İslam uğrunda bin bir sıkıntıya uğrayarak geçiren Cemaat-i İslami’nin Lideri Üstad Gulam Azzam önceki gün hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cezaevindeki kötü şartlar neticesinde solunum yetmezliği çekerek gece geç saatlerde hastaneye kaldırılan Üstad Azzam, tıpkı bir şehit gibi yaşayıp şehit gibi yaşayan bir nesil geride bıraktı.

 

91 yıllık ömrünün bereketli gençlik yıllarını Pakistan’daki İslami temeli atma uğruna feda eden Prof. Gulam Azzam son yıllarını ise laik, din düşmanı Hasene hükümetinin zindanlarında geçirdi.

 

Hiçbir gerekçe gösterilmeden sudan bahanelerde kendisi ve beraberindeki yüz değerli İslam davetçiyle birlikte idam cezasına çaptırılan Azzam İslam düşünürleri ve politikacılara rehber olmuş bir kişiliğe sahipti. Gulam Azzam’ın Pakistan ve Hindistan topraklarında yürüttüğü ilmi ve kültürel çalışmaları sebebiyle birçok kişi İslam’la tanışırken dünya çapında katıldığı uluslararası İslami konferanslar ise İslam âleminin içinde bulunduğu duruma adeta ışık saçan türdendi.

 

Bu vesileyle merhuma Allahtan rahmet diler, bu acı günde ailesine, yakınlarına, dava arkadaşlarına dünyadaki bütün ilim talebelerine ve İslam âlemine sabr-ı cemil niyaz ederiz."  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler