Âlimler Cemiyeti'nden taziye mesajı

Âlimler Cemiyeti'nden taziye mesajı

Âlimler Cemiyeti, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde tarım işçilerini taşıyan midibüs kazasında hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayımladı. Cemiyet ayrıca Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan işçiler ile ilgili olarak da bir açıklama yaptı.

HABER MRK- Merkezi Diyarbakır’da olan Âlimler Cemiyeti, dün Isparta'nın Yalvaç ilçesinde tarım işçilerini taşıyan midibüs kazasında hayatını kaybeden 18 tarım işçisi için bir taziye mesajı yayımladı.

Taziye mesajında, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan işçilere de atıfta bulunarak, “Günlerdir Karaman’ın Ermenek ilçesinde yerin altında 18 kömür işçisinin mahsur kaldığı haberi bizleri derinden üzerken dün sabah da Isparta'dan gelen felaket haberi mevcut olan üzüntümüzü ikiye katladı. İçerisinde 45 mevsimlik işçinin bulunduğu minibüsün kaza yapması sonucu 18 kardeşimiz hayatını kaybetti.” Hatırlatılması yapıldı.

Mesajda, beş gündür Ermenek’te yerin altında mahsur kalan işçi ailelerinin acılı bekleyişlerinin hala devam ettiği ifade edilerek, mahsur kalan işçilerden 16’sının evli ve çocuk sahibi olduğu belirtildi.

Mesaj’da Peygamber Efendimizin “Mü'mine musibet nevinden her ne ulaşır ise günahlarına bir kefâret olur. Musibet, beklenmedik bir hâdise olmuş, ayağına batan bir diken olmuş fark etmez." Hadisi hatırlatılarak, “Bu şuur ile ebedi hesapların yapılacağı ahiret hayatına irtihal eden kardeşlerimizle ilgili derin üzüntümüzü dile getirirken yakınlarını kaybeden ailelerin acı musibetlerinin eyyübi sabra dönüşmesi en yakın temennimizdir. Âlimler Cemiyeti olarak özellikle son aylarda artan işçi kazalarından üzüntü duyduğumuzu dile getirirken Isparta’da meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden merhum ve merhumelerin tüm günahlarını affetmesini, en güzel cennet nimetlerini nasip etmesini ve yaralı kardeşlerimize ise Şâfii ismiyle acil şifa vermesini yüce Allah’tan niyaz ederiz.” Denildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.