Aliya İzzetbegoviç Bitlis’te anıldı

Aliya İzzetbegoviç Bitlis’te anıldı

Bosna Hersek’in Sırp zulümlerine karşı gösterdiği direnişin öncüsü Aliya İzzetbegoviç, Bitlis’te anıldı.

Bosna Hersek’in Sırp zulümlerine karşı gösterdiği direnişin öncüsü ve İslam uğruna yaptığı mücadelelerle tanınan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13’üncü yıldönümünde Bitlis’te düzenlenen programla anıldı.

Öğretmenevi toplantı salonunda Genç Memur-Sen Bitlis Şubesi tarafından düzenlenen programa, üniversite öğrencileri katıldı.

İzzetbegoviç’i vefatının 13’üncü yıl dönümünde rahmetle andıklarını söyleyen Genç Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Ayetullah Arslan, İzzetbegoviç ve onun gibi liderlerin, dava bilinçleriyle örneklik teşkil ettiklerini belirtti.

Arslan, “Aliya İzzetbegoviç ve nice bilge liderlerin bıraktığı yaşam tarzları, birikimleri, dava bilinci ve devlet olabilme konusu bize iyi bir ders olmuştur. Bu bilinçle davada üzerimize düşen her şeyi yapmamız gerektiğini bize söylemiştir.” dedi.

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ise geçmiş yıllarda Bosna Hersek’te birçok zulüm ve göçün yaşandığını hatırlattı.

Aliya İzzetbegoviç’in, kendisini millete adamış büyük bir değer olduğunu dile getiren Durak, “Dava adamlarının öğrencilere örnek şahsiyetler olduğunu biliyor ve bu nedenle öğrencilerimizle bilge şahsiyetleri buluşturuyoruz. İnanmak ve inandığı uğurda hayatını devam etmek. Rabbim bizleri de bu uğurda yaşamayı nasip eylesin. ” ifadelerini kullandı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.