Alkol de, esrar gibi yasaklansın

Alkol de, esrar gibi yasaklansın

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu yaptığı basın açıklamasıyla, alkolün de esrar gibi yasaklanmasını istedi.

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun 422.hafta basın açıklamasını İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdülmecit Karaaslan okudu.

 

Açıklamadan önce başta Taksim ve bazı illerde yaşanan olaylara değinilerek, "Atatürkçü kesim içine demokrasiyi sindirse iyi olur. Sonuçlar meydanlarda değil, seçim sandıklarında alınır. Bu saatten sonra antidemokratik yöntemlerle, Ergenekon ve statükocuların halkı susturamayacağı, minik azınlığın sokaklardaki terör eylemleri ile bir yere varamayacağı" vurgulandı.

 

Alkol düzenlemesi ve bu konuda yaşanan tartışmaların hatırlatıldığı açıklamada, insanın kendine zara verme hakkının olmadığı belirtilerek sosyal devletin gerekli önlemleri alması istendi.

 

Akşam 21.00 ile sabah 06.00 arasında içki satışının yasaklanması vb. bazı önlemlerin, alkol suçlarını, çok olmasa da biraz azaltacağını dile getiren Karaslan, "Nasıl ki esrar, eroin, kokain vb. uyuşturucular zararlı diye yasaklanıyorsa alkollü içkiler de tamamen yasaklanmalıdır" dedi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.