Allah bir daha o günleri yaşatmasın

Allah bir daha o günleri yaşatmasın

Siirt'te 15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla meydanlara inen vatandaşlar, Allah'ın bir daha o günleri yaşatmamasını dileyerek, darbe girişimini lanetlediler.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla Siirt'teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Darbe girişiminin ardından yaklaşık bir ay boyunca darbe karşıtı nöbet tutan Siirtliler, meydanı doldurarak, 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşmamasını kutladılar.

Konuyla ilgili olarak duygu ve düşüncelerini aktaran vatandaşlar, ezana ve vatanlarına sahip çıkmak adına meydanlara indiklerini söylediler.

Vatandaşlardan Murat Coşar, "Ülkemizi parçalamak ve bölmek adına iki yıl önce düzenlenen hain darbe girişimine karşı aynı ruhla yine meydanlardayız. Bu ülkenin evlatları 100 yıldır manen sömürülüyordu ama 15 Temmuz işgal gecesinde küllerimizden doğduk. O imanı, ruhu söndüremediler. Hiçbir zaman da söndüremeyecekler. Yaşlısı, genci, Kürt'ü, Arap'ı, Türk'ü ile Siirt bu meydanda. Yakın tarihimizde, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Siirt Askerlik Şubesi önünde metrelerce kuyruk oluşmuştu. 'Ben ülkem için savaşmak istiyorum.' diye bahsederlerdi. Bizlere bunu anlatırlardı. Bizler o zaman gençtik. Biz de 15 Temmuz'da o ruhu yaşadık, tekrar dirildik. Her şerde bir hayır vardır. Allah'ın izni ile ezanımızı susturmayacağız, bayrağımızı indirmeyeceğiz." dedi.

"FETÖ diye bir şey yok, Amerika ve israil var"

FETÖ'nün, ABD ve siyonist terör şebekesini gölgeleyen bir örgüt olduğunu anlatan Coşar, şunları söyledi: "Artık kahrolsun PKK yerine, 'Kahrolsun PKK'yi finanse eden israil, Amerika, siyonist zihniyet, emperyalist güçler!' deyip, artık bunları konuşmamız lazım. PKK, Amerika ve israili gölgeleyen bir örgüttür, maşadır. FETÖ de öyledir. Fethullah Gülen kimdir? Bir maşadır, ajandır. Asıl bunu görüp, irdelememiz lazım. FETÖ diye bir şey yok. Amerika ve israil var. Bunları görmemiz lazım. Biz bu şuurdayız. Bu minvalde Allah'ın izniyle yekvücut olup, hep meydanlarda olacağız. Dinimizle, dilimizle, ruhumuzla hayatta olacağız."

"Allah bir daha o günleri yaşatmasın"

Ailesiyle birlikte 15 Temmuz'da meydanlara inip, tankların karşısında durduklarını dile getiren Reyhan Şendur, "Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Halen o günleri unutamıyoruz ve unutmayacağız. Buradan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onları, okuduğumuz Kur'an ve yaptığımız dualarda sürekli hatırlıyoruz. Hepimiz tekiz, biriz. Hiç kimse bu milleti ayıramayacak." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimini lanetlemek amacıyla meydana indiğini söyleyen 80 yaşındaki Nesime Gökmen ise "Allah bir daha 15 Temmuzları göstermesin ve gençlerimizi korusun. O gece Türkiye'yi Suriye'ye çevireceklerdi. Bizler israilin eline düşecektik ve rezil olacaktık. Allah bizlerin namusunu korudu." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler