Allah’ın mağfireti ve rahmetinin bol olduğu bu geceyi iyi değerlendirelim

Allah’ın mağfireti ve rahmetinin bol olduğu bu geceyi iyi değerlendirelim

​Ramazan ayının habercisi olan Beraat Kandili münasebetiyle camilerde düzenlenen programa akın eden vatandaşlar, bu geceyi dualarla ihya etti.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15’inci gecesi Beraat Kandili, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Siirt’te de camilerde düzenlenen programla ihya edildi.

Siirtliler, akşam saatlerinden itibaren evlerine yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçirdi. Yatsı ezanın okunmasıyla camilere gelen vatandaşlar, Abdulhakim Sancak Çarşı Camii başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti. Camiyi dolduran 7’den 70’e kadın-erkek bütün cemaat okunan Kur’an-ı Kerimi can kulağıyla dinleyip İslam âlemi için bol bol dua etti.

Cami imamları Abdullah İlçin, Ali İhsan Ertaş, Orhan Eber ve Hüseyin Bulum, hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe, Arapça ve Türkçe okunan mevlit ve kasidelerle devam etti. Programda ayrıca ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi.

Okunan mevlidin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Abdulhakim Sancak Çarşı Camii İmamı Nevzat Erdabakoğlu,  bu gecenin önemine değinerek Allah’ın mağfireti ve rahmetinin bol olduğu bu gecenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Bu gecenin bereketini en güzel bir şekilde değerlendirmeye gayret gösterelim”

Bu geceyi bol bol dua ederek, namaz kılarak Özellikle dünyanın dört bir yanında sıkıntılar içerisinde kıvranan mümin kardeşlerimize dua ederek ve gecenin bereketini en güzel  şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Erdabakoğlu, şunları söyledi:

“Yüce Allah’a hamd olsun ki bizleri böylesi mübarek olan Beraat kandilin e kavuşturdu. Zira mübarek Beraat kandilinde Cenab-ı Allah, kullarını af edeceğini, hasta olan kullarına şifa ihsan edeceğini, sıkıntılar içerisinde olan kullarına bir çıkış yolu nasip edeceğini bizlere Peygamber Efendimiz sallalahu aleyhi vesellemin müjdesi ile haber vermiştir. Beraat Kandili, Allah ve Resulullah âşıklarının sabaha kadar Cenab-ı Allah’ı zikrettiklerini ve müminlerin fecir vaktine kadar ibadet ettiklerini gündüzünü ise oruçlu geçirmek sureti ile bu gecenin bereketini en güzel bir şekilde değerlendirmeye gayret göstermelidirler. Ayrıca mümin kardeşlerimiz bu gecede sadece kendilerine değil bütün mümin kardeşlerine hayır dualarda bulunmayı ihmal etmesinler. Özellikle dünyanın dört bir yanında sıkıntılar içerisinde kıvranan mümin kardeşlerimizi unutmayacağız.”

"Bütün hayatımızı Hazreti Resulullahı örnek alarak sürdürmeye çalışmalıyız"

Bizi birbirimizden ayırmak ve düşürmek isteyen İslam, Kur’an ve insanlık düşmanlarına karşı uyanık olmayı ihmal etmemiz gerektiğine dikkat çeken Erdabakoğlu, “Bu mübarek gecede Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi veselleme umumi şefaat etme hakkının verildiği, hazreti Kur’an’ın dünya semasına indirildiği mübarek bir gecedir. Bizler de hayatımızı Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin sünneti seniyesi ile süslemeyi, o yüce Peygamberin ahlakını hayatımızda yaşamayı ve bütün hayatımızı Hazreti Resulullahı örnek alarak sürdürmeye çalışmalıyız.” dedi.

“Bu Beraat gecesini hayatımızın son Beraat gecesi olarak bileceğiz”

Bu gecede günahlarımıza tövbe istiğfar etmeyi ihmal etmemiz gerektiğine vurgu yapan Erdabakoğlu, “ Yüce Rabbimize tövbe ve istiğfar ederken vereceğimiz söze bu geceden itibaren son nefesimize kadar sadık kalmaya da gayret göstereceğiz. Ayrıca yüce Mevla’mızın hiçbir şekilde rahmetinden, mağfiretinden istifade etmeyi ihmal etmeyeceğiz. Cenab-ı Mevla zira bir daha böylesi bir mübarek Beraat gecesini nasip edip etmeyeceğini bilemeyeceğimiz için bu Beraat gecesini hayatımızın son Beraat gecesi olarak bileceğiz. Hakkı ile ihya edeceğiz. Geçmişimizi muhasebe ederek güzel davranışlarımıza devam edeceğiz. Canab-ı Allah bu mübarek Beraat kandilini bizlere, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlara vesile kılsın.” ifadelerini kulandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler