Almanya'da resmi binalara haç asma zorunluluğu

Almanya'da resmi binalara haç asma zorunluluğu

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde hükümet, resmi binalara zorunlu haç asılması yönünde karar aldı.

Almanya'nın Bavyera Eyalet Hükümeti eyalet sınırları içindeki bütün hükümet binalarının girişine 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren haç asılmasını kararlaştırdı.

Kararda haçın "Bavyera'nın tarihi ve kültürel kimliğinin ve Bavyera ile Almanya'daki yasal ve toplumsal düzenin temel değerlerine görünür bir bağlılığın ifadesi olduğu" vurgulandı.

Alman Protestan Kilisesi (EKD) Konsey Başkanı Heinrich Bedford-Strohm, Bavyera eyaletinin kararından memnuniyet duyduğunu açıkladı. Bedford-Strohm, "Haç duvara asılıyorsa o zaman haçın içeriği, anlamı da dikkat alınmak zorunda." dedi.

Münih ve Nürnberg gibi önemli şehirlere ev sahipliği yapan eyalet hükümetinin aldığı karar sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu. Sosyal medyada ''Ben devletle kiliseyi birbirinden ayrıdır diye biliyordum'', ''Yazık Orta Çağı geride bıraktığımızı ümit ediyordum'' gibi ifadeler paylaşıldı.

Bavyera eyaleti, daha önce de devlet okullarında ve mahkeme salonlarında haç bulundurma zorunluluğu getirmişti.

CSU Genel Başkanı ve Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ''İslam Almanya'ya ait değil' sözleriyle Alman toplumunda tartışma başlatmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de bu sözleri eleştirerek ''İslam Almanya'ya aittir.'' ifadesini kullanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler