Almanya’daki gurbetçilerden darbe girişimine kitlesel tepki

Almanya’daki gurbetçilerden darbe girişimine kitlesel tepki

Dün gece Türkiye‘de bir gurup askerin kalkıştığı askeri darbe girişimi, Almanya´daki gurbetçiler tarafından tepki ile karşılandı.

Almanya´daki Türkiye temsilcilikleri önünde toplanan gurbetçiler “Darbeye Hayır” Sloganları ile darbecileri protesto etti. Alman medyasından edinilen bilgiye göre, Türkiye’deki darbe girişiminin basında yer alması ile birlikte, Almanya´da yaşayan gurbetçiler gece geç saatlerde Türkiye´nin Karlsruhe, Duisburg, Frankfurt ve Stuttgart konsoloslukları önüne akın ettiler.

Almanya’nın Frankfurt kenti ve çevresinde yaşayan kadın, erkek, çocuk ve her yaş gurubundan olan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla meydanlara çıktı.

Frankfurt Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar protesto eylemi yaparken, Alman polisinin de geniş güvenlik önlemleri aldığı, konsolosluğa çıkan cadde ve sokakları kapattığı görüldü.

Saat 23.00´de toplanan Türkiyeliler saat 04.00´e kadar eylemlerini sürdürdü. Eylemin sonuna doğru yapılan provokasyon, polisin ve halkın sağ duyulu davranmasıyla ile boşa çıkarıldı. Yapılan eylem dualarla son buldu.

İLKHA mikrofonlarına konuşan gurbetçiler, Türkiye‘deki darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşırken, “Eğer gerekiyorsa bugün araçlarımıza binip ülkemizin yolunu tutarız. Darbe girişimine asla izin vermeyeceğiz.” dediler.

Öte yandan Frankfurt‘ta Milli Irade Mitingi düzenlenecek. Saat 16.00 da Frankfurt am Main, Opernplatzt da başlıyor. Dün gece Frankfurt konsolosluğunda toplanan halk, bugün Hessen eyaletinin Frankfurt am Main şehrinde toplanıyor. Saat 16:00 da başlıyacak olan miting, Frankfurt‘un Opernplatzt‘da gerçekleşecek. (Abdurrahman Uğurlu - İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.