Almanya Giessen'de terörist İsrail protesto edildi

Almanya Giessen'de terörist İsrail protesto edildi

Almanya'nın Giessen şehrinde bir araya gelen duyarlı binlerce kişi tarafından, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçuna dikkat çekmek amacıyla yaptıkları protesto gösterisinde, uluslararası topluma duyarlılık çağrısında bulunuldu.

BERLİN - Ramazan ayının son haftasına denk gelen "Uluslararası Dünya Kudüs Günü" etkinlikleri çerçevesinde Almanya'nın farklı şehirlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

 

Almanya'nın Giessen şehrinde bu çerçevede bir etkinlik düzenlendi. Giessen Filistin ile Davanışma İnisiyatifinin, "Dursun Filistin'e Yapılan Saldırılar" adı altında düzenlediği etkinlik, Giessen Belediyesi önünde toplanan protestocuların Berlin Meydanı'na doğru yürüyüşe   geçmesiyle başladı.

 

Yürüyüş boyunca dile getirdikleri, "İsrail bombalıyor, Almanya destekliyor" gibi çeşitli sloganlar atan bin 200'ün üzerindeki gösterici, Filistinlilere yapılan haksızlığa karşı durmak için Müslüman olmanın şart olmadığı yönünde pankartlar taşıdı.

 

Berlin Meydanı'na gelindiğinde etkinliği organize edenlerden biri olan Alice Karkhiran, bir konuşma yaptı. 3 kişi ile başlayan organizasyona binin üzerinde kişinin destek vermesinin kendisini mutlu ettiği belirten Karkhiran, özgürlüğün her halkın sahip olması gereken doğal bir hak olduğunun altını çizerek, İsrail'in Filistin halkını abluka altında tutarak özgürlüğünü gasp etmekle yetinmediğini, son 19 gündür Gazze'de masum sivilleri katlederek  savaş suçu işlediğini ifade etti.

 

Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'in ilaç  gibi insani malzemeleri dahi ülkeye girişene izin verdiğine dikkat çeken Karkhiran, söz konusu olan Filistinlilerin yaşam hakkının elinden alınması olduğunu, İsrail'in Ürdün üzerinden gelen içme suyuna dahi izin vermediğini aktardı.

 

Karkhiran, son olarak uluslararası toplumu Filistin'de işlenen savaş suçu konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

 

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik olaysız sona ererken, etkinliği provoke etme girişiminde bulunan karşıt gösteriye kimsenin ilgi göstermediği bildirildi. (Basri Özmen - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.