Almanya ilkokullarda başörtüsünü yasaklamaya hazırlanıyor

Almanya ilkokullarda başörtüsünü yasaklamaya hazırlanıyor

Almanya, Avusturya Parlamentosu’nda ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan tasarının kabul edilmesinin ardından, ilkokullarda başörtüsü kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor.

Avusturya Parlamentosu’nun ilköğretim öğrencilerine yönelik başörtüsü yasağı kararının ardından, Almanya da ilkokullarda başörtüsü kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz, Almanya’da da ilköğretim öğrencisi çocuklara başörtüsü yasağı getirilmesinin gündeme gelmesi gerektiğini ifade eti.

"Küçük kızların başörtüsü takması saçmalık." şeklindeki sözleriyle tepkilerin odağı haline gelen Widmann-Mauz, "Ailelerle diyalog kurmaktan yasağa kadar, tüm önlemlerin düşünülmesi ve uygulanması gerekiyor." dedi.

Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CDU) Federal Meclis Grubu Aile Politikaları sözcüsü Marcus Weinberg, "yasak" talebiyle ilgili, “Avusturya’daki gibi genel bir başörtüsü yasağı, bizim kanunlarımıza göre oldukça kritik bir konu. Zorla başını örtmek durumunda kalan çocukları koruyacağız derken, gönüllü olarak başlarını örten kız çocuklarına haksızlık yapılması söz konusu. Federal Anayasa’mızda, herkesin kendi dini inancını özgürce yaşaması garanti altındadır.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da 5 milyona yakın Müslüman bulunuyor. Çoğunluğu Türkiyeli olan Müslümanlar nüfusun yüzde 6’sını oluşturuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.