Almanya'da camiye 'domuz kafalı' saldırı

Almanya'da camiye 'domuz kafalı' saldırı

Almanya'da Mevlana Camii'ye kesik domuz başı bırakıldı. Almanya İslam Konseyi Başkanı Kızılkaya, "Mevlana Camii’sine yapılan bu saygısızlık ve saldırı Müslümanları rencide etti" dedi

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Delmenhorst kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatına bağlı Mevlana Camii’nin önüne domuz kafası bırakıldı.

Caminin önüne bırakılan kesilmiş domuz kafasının dün caminin alt katındaki markette çalışan Servet Çoban tarafından fark edildiği kaydedildi.

Delmenhorst Mevlana Camii Başkanı Cumali Keser, yaptığı açıklamada, markette çalışan kişinin domuz kafasını fark etmesinin ardından polise haber verdiklerini söyledi. Polisin yarın kamera görüntülerini inceleyeceğini belirten Keser, şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını, Hristiyan ve Yahudilerle de iyi diyalog içinde olduklarını kaydetti.

Söz konusu saldırının Kurban Bayramı’nda yapılmasının kendilerini üzdüğünü belirten Keser, "Bunu kimin yaptığı yönünde bilgimiz yok ancak bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Bu işi kimsenin üzerine yıkmak gibi bir niyetimiz yok. Ama bunu bilinçli yaptılar. Neden bir gün önce veya bir gün sonra yapılmadı da Bayram sabahı yapıldı" diye konuştu.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya da, Müslümanların Bayramı’nda dahi İslam düşmanlığının kendisini göstermesinin çok üzücü olduğunu dile getirerek, "Mevlana Camii’ne yapılan bu saygısızlık ve saldırı Müslümanları rencide etti" dedi.

Müslümanların geçmişte olduğu gibi bugün de provokasyonlara gelmeyeceğini vurgulayan Kızılkaya, hükümetten ve siyasilerden İslam düşmanlığını içeren suçların ayrı bir istatistikte toplanmasını talep etti. Kızılkaya, böylelikle bu tür suçların takibinin mümkün olabileceğini belirterek, aksi takdirde faillerin bulunamadığını ve olayların karanlıkta kaldığını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.