Alpay, Altan kardeşler ve Ilıcak'ın tahliye talepleri reddedildi

Alpay, Altan kardeşler ve Ilıcak'ın tahliye talepleri reddedildi

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından durumları yeniden değerlendirilen FETÖ sanıkları tutuklu gazeteciler Şahin Alpay, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliye talepleri reddedildi.

Kapatılan Zaman Gazetesi eski yazarı Şahin Alpay ve gazeteci Mehmet Altan hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararının ardından, avukatlarının tahliyeye ilişkin dilekçelerini değerlendiren İstanbul 13’üncü ve 26’ncı Ağır Ceza Mahkemeleri heyetleri iki sanık hakkında da tutukluluğa devam kararı verdi.

Şahin Alpay'ın tahliye talebini değerlendiren İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi gerekçesinde şöyle denildi:

"Mahkememize tutuklu sanık Şahin Alpay’a ilişkin gerekçeli kararın tebliğ edilmediği anlaşılmış olmakla ve ayrıca tutuklu sanık Alpay’ın tahliyesine ilişkin Anayasa Mahkemesi tarafından tedbir mahiyetinde bir karar vermediği de anlaşılmakla, sanık vekilinin tahliyeye ilişkin taleplerinin de bu aşamada reddi ile sanığa atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu sanık hakkında istenen cezanın üst sınırı, delillerin toplanmamış olması göz önüne alındığında tutuklu sanık Alpay’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.”

Mahkeme ayrıca Anayasa mahkemesi tarafından Alpay’a ilişkin gerekçeli karar açıklandıktan sonra tahliyeye ilişkin talebi tekrar değerlendireceğini belirtti.

Oy çokluğuyla alınan karara bir üye muhalefet şerhi koydu.

Mehmet Altan'ın tahliye talebini değerlendiren 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi de kararının gerekçesinde, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının henüz ellerine ulaşmadığını, gerekçeli kararın gelmesinin ardından tutukluluk durumunun yeniden değerlendirileceğine karar verdi.

Avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ni kararının emsal olduğunu belirterek davanın diğer tutuklu sanıkları Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında da tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkeme heyeti Altan ve Ilıcak hakkındaki tahliye taleplerini ise oy birliğiyle reddetti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.