Altaç: Lice olayları bir provokasyon

Altaç: Lice olayları bir provokasyon

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç Lice de yaşanan ve bir kişinin Ölümü ile sonuçlanan olaylar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

DİYARBAKIR  - Bölgede Çözüm sürecinden rahatsız olan grupların olduğunu ve son zamanlarda bölgede bu süreci sabote etmeye yönelik hareketlenmeler olduğunun altını çizen AK Parti Diyarbakır İl Başkanın Aydın Altaç, Lice’de yaşanan gerilimi bu eğilimin son örneği olarak kendini gösterdi.

 

Yaşanan olayları büyük bir endişeyle takip ettiklerini söyleyen Altaç, “Önemli bir aşamaya gelinen barış sürecini baltalamak isteyenler bir takım provokatif eylemler yaparak Kürt gençlerini gereksiz yere sokağa çekmeye çalışmaktadırlar. Nasıl bayrağın indirilmesi ciddi bir provakasyon idiyse, elinde silah olan heykeli dikmek de büyük bir provokasyondur. “ dedi

 

Süreç sabote edilmek isteniyor

Çözüm sürecinde hükümet tarafından çok önemli ve daha somut adımların atılacağının açıklandığı dönemde meydana gelen bu olayların süreci sabote etmeye yönelik girişimler olarak değerlendiren Altaç, “Bir takım davranışlarla Türk milliyetçilerinin ve Kürt milliyetçilerinin hassasiyetlerini kaşımamak gerekir ve bu hassas duygulara çok dikkat edilmesi lazımdır. Barış ve çözüm sürecinde en önemli aşamasında olduğumuz bu dönemde tüm hassasiyetlerimizle dikkat ederek bu süreci baltalayacak ya da sekteye uğratacak eylem ve söylemlerden kaçınılması gerekmektedir. “ Şeklinde Konuştu.    (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.