Amacımız Allah'ın razı olduğu bir toplum inşa etmektir

Amacımız Allah'ın razı olduğu bir toplum inşa etmektir

Şanlıurfa'da, Siyer Sınavı'nda dereceye girenlerin ödüllerinin verildiği törende konuşan İlahiyatçı M. Emin Baytar, amaçlarının, Allah'ın razı olduğu bir toplum inşa etmek olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla 17 Şubat'ta Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'nda Şanlıurfa'da başarılı olup dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Burada konuşan İlahiyatçı M. Emin Baytar, Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak amaçlarının Asr-ı Saadet'teki gibi Allah'ın razı olduğu bir toplum inşa etmek olduğunu ifade etti.

Şair Nabi Konferans Salonu'nda düzenlenen programla, 89 kişiye ödülleri verildi. Kent merkezi ve ilçeleriyle birlikte ise 224 kişiye ödül verildiği belirtildi.

Emin Özaslan'ın sunuculuğunu yaptığı program Abdulsamet Ergün tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisinde, Peygamber Sevdalıları tarafından yurt içi ve dışında düzenlenen bazı etkinliklerine yer verildi.

İlahiyatçı M. Emin Baytar, törende yaptığı konuşmada, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın çalışmalarındaki amacına değindi.

Baytar, "Maksadımız; Allah-u Teâlâ'nın razı olduğu bir toplum inşa edebilmektir. Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın bu faaliyetleri ve etkinlikleri ile ulaşmak istediği hedef; Allah'ın razı olduğu bir toplum inşa edebilmektir. Asr-ı Saadet'teki gibi hasretle ve övünçle okuduğumuz, okurken göğsümüzün kabardığı sahneleri dile getirdiğimiz, anlattığımız, Asr-ı Saadet'teki gibi mükemmel, güzel, Rabbimin razı olduğu bir toplum inşa edebilmenin çalışmasını yapmaktayız. Peygamber Efendimiz, Siyer ile ilgili şöyle buyuruyor: 'Şüphesiz ben sizi, apaçık aydınlık bir yol üzerine bıraktım.' Berrak, istikamete doğru, net, apaydınlık bir yol üzerine sizi bıraktım. Öyle bir aydınlık ki gecesi de gündüzü gibi aydınlıktır. Ancak helaka sürüklenenlerden, Allah yolundan uzaklaşanlardan, Resulullah'ın yolunu terk edip helake gidenlerden başkası bu yolu kaybetmez, bu yoldan uzaklaşmaz,  bu yolu şaşırmaz." ifadelerini kullandı.

Baytar, konuşmasının sonunda etkinliği düzenleyen, katkı sunan ve katılan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından ödül törenine geçildi.

Şanlıurfa merkezinde başarılı olanlara ödülleri Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Başkanı Fehmi Göv, Genç Düşünce Akademisi Başkanı Ahmet Ergün ve Vakıf yetkilileri tarafından verildi.

Ödül töreninde, ayrıca sınava katkı sunanlara da günün anısına çeşitli ödüller verildi.

Program İlahiyatçı M. Emin Baytar tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Programın ardından Siyer Sınavı’nda başarılı olup ödüllerini alanlar, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

"Efendimizin hayatını en ince ayrıntılarına kadar öğrenmeyi çok istiyorum"

Sınava birinci kategoriden girerek futbol topu kazanan Türk Telekom Ortaokulu öğrencisi Enes İleşmek, çok mutlu olduğunu belirtti.

İleşmek, "Normalde daha büyük bir ödül ve derece bekliyordum, ama önemli olan sınava girmek ve hazırlanmaktır. Mutluyum, kesinlikle bundan sonra düzenlenecek sınavlara katılmayı düşünüyorum. Peygamber Efendimizin hayatını en ince ayrıntılarına kadar öğrenmeyi çok istiyorum." diye konuştu.

"Sınavı yapanlardan Allah binlerce kez razı olsun"

Ömeriye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Bedirhan Gül (11), "Bu sınav çok güzel bir sınav, sınavı yapanlardan Allah binlerce kez razı olsun. Geçen sene sınava girmiştim. Sınavı kazanamadığımdan dolayı üzülmüştüm. Bu sene tekrar girdim, gayret gösterip kazanmayı hedefledim. Hedefime ulaştım ama daha iyisini yapabilirim. Önemli olan ödül almak değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir. Okuduğum kitapta daha önce bilmediğim bilgiler öğrendim. Bu sınavı yapanlardan tekrardan Allah razı olsun. Bundan sonrada düzenlenecek siyer sınavlarına katılmayı düşünüyorum. Daha iyi sonuçlar almayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

"Önemli olan ödül kazanmak değil, Peygamber Efendimizi örnek almaktır"

Sınava 2. Kategoride giren Ortaokul öğrencisi M. Emin Demirel de bisiklet kazandığını söyledi.

Demirel, "Çok güzel bir etkinlik oldu. Önemli olan ödül kazanmak değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek, onun gibi yaşamak ve onu örnek almaktır. Benim hedefim bilgisayar kazanmaktı. Ödevlerimi bilgisayar ile yapabilmeyi planlamıştım, ama kısmet değilmiş. İnşallah gelecek yıl kazanırım, bunu ümit ediyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler