“Amacımız bu sınavdan herkesin kazançlı çıkması”

“Amacımız bu sınavdan herkesin kazançlı çıkması”

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü bünyesinde 22 merkezde yapılacak Siyer Sınavı için kayıtlara başlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun tüm Türkiye’de yapacağı ve 50 kişinin Umre hakkı kazanacağı Siyer Sınavı çalışmaları kapsamında, merkezi Ağrı’da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından hazırlık çalışmaları tamamlanarak sınav için   müracaatları alınmaya başlandı.

Koordinatörlük dönem sözcüsü Av. Sedat Duman, sınav kayıtları için bir hafta boyunca hazırlık yaptıklarını ve şuanda kayıtlara yoğun bir ilginin olduğunu belirterek,  “Platform merkezi,  bu yılki sınav tarihini sömestr tatiline denk getirdi. Öğrencilerin sınav tarihleri ile çakışmaması ve sınava  rahat bir şekilde girmeleri düşünüldü. Platformumuz  bu yıl da 1’inci kategoride 44 kişiyi, 2’nci kategoride ise 3 kişiyi velileri ile birlikte toplam 50 kişiyi umreye göndererek ödüllendirecek inşallah. Ayrıca 3’üncü kategoride sınava giren kardeşlerimizden de ilk 10’a girene tablet bilgisayar hediye edilecek. Bununla da yetinmeyip yerel bazda  dereceye  giren kardeşlerimiz için de  sürpriz hediyeler hazırlayacağız. Bizler bölgemizde 22 merkezde siyer sınavı kayıtları için bir haftadır hazırlıklarımızı bitirmiş durumdayız. Hamdolsun çok güzel bir teveccüh var. İlk olarak sipariş ettiğimiz kitaplar hemen hemen tükenmiş durumdadır. “ dedi.

Hz. Resulullah’ın tam manası anlaşıldığı taktirde toplumdaki tüm problemlerin kendiliğinden hal olacağını belirten Av. Duman sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu sınavın en önemli yanı, sınava giren herkesin manevi olarak kazançlı çıkmasıdır. Peygamber Sevdalıları olarak en güzel ahlak sahibi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatını bu vesile ile tekrar gündeme taşımış bulunuyoruz. Biz inanıyoruz ki aziz  İslam dininin aziz Peygamberi hakkıyla anlaşılır ve tanınırsa, toplumumuzun çare bulmakta zorlandığı maddi manevi birçok sorun kendiliğinden hal olacaktır. Platformumuzun Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü adına sınava girecek tüm kardeşlere şimdiden başarılar diliyorum. “

2014 yılında yapılan Siyer Sınavında Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü bünyesinde 21 merkezde sınav yapılmış 2 kişi Umre ödülü kazanmış,  2 kategoride 6 kişi de altın ile ödüllendirilmişti. (İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.