Amacımız engellilerin de toplumun birer bireyi olduğunu göstermek

Amacımız engellilerin de toplumun birer bireyi olduğunu göstermek

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde engelliler haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Özel Eğitim Öğretmeni Ayşegül Akpınar Fidancı, “Amacımız engellilerin de toplumun birer bireyi olduğunu göstermek.” dedi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle İMKB İlkokulu bünyesinde bulunan “İşitme Engelliler Özel Eğitim Sınıfı” öğrencileri için okulun konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte işaret diliyle şarkı çeviren ve birbirinden değişik oyunlar sergileyen minik öğrenciler, büyük beğeni topladı.

Etkinlik hakkında İLKHA muhabirine konuşan Okul Müdürü Müslüm Koçhan, özel eğitim sınıfının yaptığı etkinliğin kendilerini çok duygulandırdığını belirtti.

Koçhan, “Toplum olarak hepimiz birer engelli adayı olduğumuzun gerçeğini unutmamak gerek. Bizde bunu baz alarak çocuklarımıza eğitim veriyoruz ve kendilere özel değer veriyoruz. Biz bunlara engelli demiyoruz. Bunlar topluma kazandırdığımız ayrı özel yetenekli çocuklarımızdır. Çocuklarımız bugün kendi işaret diliyle ortaya çıktılar. Ayrıca resim sergisi ile el sanatlarını ortaya koydular.” dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Ayşegül Akpınar Fidancı ise “10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bu etkinliği düzenledik. Engellilerle farkındalık oluşturmak ve çocukları sosyallaştırmak için bu etkinliği proje kapsamında yaptık. Onların da diğer çocuklar gibi bir birey olduğunu göstermek ve farkındalık oluşturmak istedik. Engelli olmalarının diğer çocuklardan hiçbir farklarının olmadığını göstermek istedik. Bir projeydi gerçekleştirdik. Etkinliğimizi işitme engelli öğrencilerimizle yaptık, normal öğrencilerimiz de bize destek verdiler. Farkındalık oluşturduk amacımız engellilerin de toplumun birer bireyi olduğunu göstermekti. İlk önce işaret diliyle şarkı çevirdiler, oyunlar oynadılar normal çocukların yapabileceği her şeyi yaptılar amacımızda buydu.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.