"Amacımız Sason çileğini tanıtmak"

"Amacımız Sason çileğini tanıtmak"

Yıllık verimi yaklaşık 3 ton olan Sason çileğinin piyasada tanınması amacıyla Batman'ın Sason ilçesinde Çilek Birliği kurulması için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunuldu.

BATMAN - Yaklaşık bin dönüm üzerinde çilek üretimi yapılan Sason’da çileğin daha iyi tanıtılması amacıyla Sason Çilek Birliği kurulması için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunuldu.

 

Kurulacak olan Sason Çilek Birliği’nin Başkanı Mahmut Doğan, Batman’ın Sason ilçesinde çiftçilerin daha önce geçimini tütünle sağlarken şimdi ise ürettiği çilek ile tanındığını söyledi.

 

Sason’da yaklaşık bin dönüm üzerinde çilek üretiminin yapıldığını ve yıllık veriminin 3 ton civarında olduğunu dile getiren Doğan, amaçlarının Sason çileğini piyasada tanıtmak ve gerekirse yurtdışına dahi ihraç etmek olduğunu kaydetti.

 

Çileklerinin organik olduğunu belirten Doğan, “Sason ilçemiz önce tütünle ama şuanda çilekle tanındı. Oradaki çiftçilerimiz genel olarak çilek ekiyorlar. Şuanda yaklaşık bin dönüme yakın çilek bahçemiz kuruludur. Çileğimiz Güneydoğu’nun tamamından daha güzel üretiliyor. Yalnız bu çileği pazarlamakta zorluk çekiyoruz. Bu sıkıntıyı gidermek için birlik kurmamız gerekiyordu. Sason Çilek Birliği kurulması için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Birliğimiz kurulunca çileği daha çok yaygınlaştırır, güçlendirir ve çileğimizi piyasaya süreriz. Özellikle Türkiye’nin her iline ve hatta yurtdışına dahi çilek piyasamızı sürmek istiyoruz. Çileğimizin kilosu ise 1,5-2 TL’dir.” dedi.

 

Doğan,ayrıca hem devletin ve hem de halkın desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Öte yandan Sason çileğinin bölgeye yıllık ekonomik katkısının 6-7 milyon TL olduğu belirtiliyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.