Amacımız trafik kazalarını azaltmak ve çocuklarımıza duyarlılık kazandırmaktır

Amacımız trafik kazalarını azaltmak ve çocuklarımıza duyarlılık kazandırmaktır

Kırmızı Düdük kampanyası kapsamında Elazığ-Bingöl karayolunda sürücülerin çocuklarına kırmızı düdük dağıtan Bingöl Valisi Ali Mantı, amaçlarının trafik kazalarının azaltılması ve çocuklara duyarlılık kazandırılması olduğunu belirtti.

Bingöl Valisi Ali Mantı, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyası kapsamında Elazığ-Bingöl karayolunda yolculuk yapan sürücülerin çocuklarına kırmızı düdük dağıttı.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Vali Ali Mantı ve İl Emniyet Müdürü Metin Akay, trafik uygulama noktalarına giderek sürücüleri kampanya hakkında bilgilendirdiler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Mantı, bu kampanyada yolculuk anında çocukların kırmızı düdüklerini çalarak sürücüleri hatalarına karşı uyaracaklarını söyledi.

Uygulama noktasında araçlardaki çocukları bilgilendiren Vali Mantı,  şunları söyledi: "Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da İçişleri Bakanlığımız trafik kazalarının azaltılması amacıyla değişik uygulamalar yapıyor. Bu Kurban Bayramında da bakanlığımız 'Kırmızı Düdük' projesini uygulamaya koydu. 'Kırmızı Düdük' projesi ile amacımız trafik kazalarını azaltmak ve çocuklarımıza duyarlılık kazandırmaktır. Anne ve babalar çocuklarının dediklerini daha kolay yaparlar. Çocuklarının hassasiyetlerine daha fazla dikkat ederler. Dolayısıyla bakanlığımız bu çocuklarımızı göz önüne alarak 'Kırmızı Düdük' projesini başlattı."

Vali Mantı, "Her yıl bilindiği gibi ülkemizde çok ciddi trafik kazaları yaşanmakta ve bu kazalarda ciddi can ve mal kayıpları meydana gelmekte. Son yıllarda bakanlığımızın ve diğer bakanlıkların da yardımıyla ülkemizin almış olduğu tedbirler neticesinde trafik kazalarında ciddi bir azalma meydana gelmiştir. Bunda İçişleri Bakanlığımızın, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün, Jandarma Genel Komutanlığımızın ve tüm kurumlarımızın çok büyük payı var. Bunlarla beraber yolcularımız, vatandaşlarımız bayram münasebetiyle uzun yollardan geliyorlar. Vatandaşlarımızı değişik noktalarda uyararak kazaların daha azaltılması hatta hiç kaza olmaması konusunda ülkemiz olarak, devletimiz olarak, bakanlığımız olarak her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Bu minvalde Bingöl'de değişik noktalarda uygulamalarımız devam ediyor. Bu vesile ile bakanlığımızın başlatmış olduğu projeden dolayı Sayın Bakanımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze, Jandarma Genel Komutanlığına, tüm birimlerimize, bayram münasebetiyle tedbirlere katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Mantı son olarak, "Bu vesileyle, Bingöllü hemşerilerimin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.