Amasya esnafı kur fırsatçılarından şikayetçi

Amasya esnafı kur fırsatçılarından şikayetçi

​Karadeniz bölgesinde ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Amasya esnafının kur fırsatçılarından rahatsız olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyetin Karadeniz ziyareti devam ediyor. Samsun ve Sinop’un ardından Amasya iline geçen Elibüyük ve heyeti esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Amasya esnafının sıcak ilgisiyle karşılaşan Elibüyük, Amasya esnafının döviz kurunun yükselmesini fırsat bilip bundan rant sağlayanlardan ciddi anlamda şikayetçi olduğuna dikkat çekti.

Karadeniz bölgesindeki ziyaretlerin devam ettiğini ve bu çerçevede Amasya’da esnafla hasbihal ettiklerini belirten Elibüyük, "Karadeniz bölgesine yaptığımız ziyaretler devam ediyor. Bu çerçevede Amasya'da esnafımızı ziyaret edip hasbihal ettik. Bizi samimi bir şekilde ağırlayıp misafir eden Amasyalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Seçimlerde milletvekili çıkaramamış bir parti olmamıza rağmen esnafı ziyaret edip sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmemiz çok olumlu karşılandı. Tabi HÜDA PAR olarak sadece seçimden seçime değil, her fırsatta halkın yanında olacağız." dedi.

"Fırsatçılar ürün satmayıp fiyat artırdıkları yönünde ciddi şikayetler alıyoruz"

"Esnafımız genel anlamda yükselen kurun yeni yeni piyasalara yansıdığını belirttiler." diyen Elibüyük, "Bütün bu sıkıntılara karşı esnafın dik duruşu takdire değerdir. Emperyalistlerin ülkemize karşı yaptıkları saldırıları bertaraf etme noktasında kararlılıklarına şahit olduk. Amasya esnafının bir diğer sıkıntısı ise ürün bulamamaktan dolayı çektikleri sıkıntıdır. Doğrusu ürünlerini stoklayıp satmayan toptancılardan çok şikayetçiler. Dolar kurunun yükselmesini fırsat bilip elindeki malları satmayan bazı toptancı esnafı ciddi anlamda mağdur ediyor. Tabi bu sadece Amasya esnafının sıkıntısı değil, aynı zamanda bütün Türkiye’de fırsatçıların başvurduğu yoldur. Gıda sektöründe toptancılık yapan bazı fırsatçıların ürün satmayıp fiyat artırdıkları yönünde ciddi şikayetler alıyoruz. Döviz kurundaki yükselişi fırsat bilip bunu istismar eden, rant sağlayan bir kesimin olduğu aşikardır. Yetkililerin bu fırsatçılara prim vermeyip tedbir alması gerekir. Esnafın mağdur olmaması için süratle bu adımın atılması lazım." şeklinde konuştu.  

Elibüyük, esnaf ziyaretinin ardından Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette Amasya ve güncel meseleler konuşuldu.  

"HÜDA PAR olarak; ekonomik saldırının karşısındayız"

Türkiye’nin yaşanan krizlerden ders çıkarması gerektiğini belirten Elibüyük, "Ülkemizde neredeyse her 10 yılda bir emperyalistlerin veya yerli işbirlikçilerin saldırısına maruz kalıyor. Ülke ekonomisinin bu saldırılar karşısında güçlü bir zemine oturtulması gerekir. Nasıl ki birçok noktada vesayeti sonlandırma adına olumlu adımlar atıldıysa, ekonomik vesayetten kurtulmak için de adım atılmalı ve köklü çözümler getirilmelidir. HÜDA PAR olarak 15 Temmuz emperyalist işgal girişimine nasıl karşı durduysak, bugün de emperyalistlerin eliyle gerçekleşen ekonomik saldırının karşısındayız. Ülkemizin ve milletimizin menfaatine zarar verecek her türlü saldırının karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Türkiye, bütün alanlarda bağımsız olmalıdır. Bu anlamda üretime dayalı bir ekonomik sisteme geçmek kaçınılmaz olmuştur. Bu noktada hükümetin ivedi bir şekilde hareket edip gerekli düzenlemeleri yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ise, HÜDA PAR’ı Amasya’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Kırlangıç, Amasya Türkiye’nin en küçük yüzölçümüne sahip bir il olmasına karşın ülke ekonomisine tarımda ve turizmde ciddi katkılar yaptığını belirtti. Kırlangıç, Türkiye’ye karşı son dönemlerde ABD tarafından başlatılan ekonomik saldırının da karşısında olduklarını vurguladı. Türkiye’ye yönelik emperyalist saldırılar karşısında HÜDA PAR’ın takdire şayan bir duruş sergilediğini belirten Kırlangıç, ziyaretlerinden dolayı Elibüyük ve heyetine teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler