"Amcam, mütedeyyin kişiliğinden dolayı şehit edildi"

"Amcam, mütedeyyin kişiliğinden dolayı şehit edildi"

Önceki gün Bingöl'ün Karlıova ilçesinde PKK yandaşları tarafından katledilen Fethi Yalçın'ın yeğeni Ethem Yalçın, şehit amcasının katledilmesinin tek nedeninin mütedeyyin kişiliğinden dolayı yapıldığını belirterek şehidin mütevazı kişiliğine dikkat çekti.

BİNGÖL- Karlıova ilçesinde PKK yandaşları tarafından katledilen Fethi Yalçın’ın yeğeni Ethem Yalçın, “şehit amcasının hayatını ve katledilmesinin nedenini İlke Haber Ajansına anlattı.

 

“Amcam HÜDA PAR’a oy verdiği için katledildi”

Katledilen Fethi Yalçın’ın 4 çocuğu olduğunu ifade eden Yalçın bunlardan 2’snin kız 2’sininde erkek olduğunu söyleyerek, “Şehit Amcam Fethi Yalçın (35) yapılan tehditlere boyun eğmedi ve safını net olarak Müslümanlardan yana belirlediği için şehit edildi.” Ded

“Yerel seçimde BDP’ye oy çıkmayınca hane başı 3 bin TL haraç alındı”

Yerel seçimde Karlıova ilçesinde Fethi Yalçın’ın bulunduğu mahallede BDP’ye oy çıkmadığı için bütün mahallenin tehdit edildiğini belirten Yalçın, “Önce PKK’liler bu mahalle halkını yaylalardan kovdular. Yaylalara çıkmalarını engellediler. Hane başı 3 bin TL haraç aldılar. Kendilerine göre vatandaşları cezalandırdılar.”ifadelerine dikkat çekti.

“Şehidin vücudundan 25 kurşun çıkarıyorlar”

Amcası Fethi Yalçın’ın bir kaç kez tehdit edildiğini sözlerine ekleyen Yalçın daha sonra, “Amcam şehit edilmeden önce iki veya üç kişi gelip şehidi mahalleden sormuşlar, görenler beyaz bir araçla geldiklerini söylüyorlar. Hatta şehidi evine de gidip sormuşlar. Şehit daha önce işe gitmek üzere evinden çıkmıştı.  Bunun üzerine Şehidin eşi onu arıyor, ‘Bir iki kişi eve gelip seni sordular’ deyince eve doğru geliyor.  Onu gören saldırganlar amcamı tarıyorlar. Tam vücudunda 25 kurşun çıkarıyorlar.”diyerek yapılan vahşeti gözler önüne serdi.

 “Çevresi ve komşuları kendisinden memnundular”

Şehit amcasının hayatına değinen Yalçın ifadelerinin devamında, “Amcamda çok güzel bir ahlakı vardı. Halim ve selim biriydi. Çevresi ve komşuları kendisinden memnundular. Kimseye bir zararı yoktu. Kendi halinde biri ailesinin geçimini sağlamak için işine gidip geliyordu. Komşuları, ‘Keşke bir defa dahi başını kaldırıp çevresine baksaydı. Çok mütevazıydi. Biz ondan razıyız, Allah’ta ondan razı olsun’  şeklinde Şehide olan memnuniyetlerini ifade ettiler.” Diyerek Şehidin çevresinde sevilen bir kişilik ve mütevazılığine dikkat çekti.

“Amcam, mütedeyyin kişiliğinden dolayı şehit edildi”

Yalçın son olarak, “Amcam, mütedeyyin kişiliğinden dolayı şehit edildi. Tek suçu Müslüman olması ve Müslümanlarla beraberliğiydi. Amcamın İslam’a ve Kuran’a olan bağlılığından dolayı rahatsız olan din düşmanları tarafından katledildi.”  İfadelerini kaydetti.  (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler