Amed 20 Nisan'da Peygamberini anacak

Amed 20 Nisan'da Peygamberini anacak

Diyarbakır'da 20 Nisan Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine herkesi davet eden Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Avukat Abdulgani Orhan, "Gelsinler hep beraber salavatlar çekelim, mevlit okuyalım ve Resulullah (s.a.v)'ı yâd edelim

DİYARBAKIR - Diyarbakır, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 20 Nisan’da Newroz etkinlik alanında yapacağı Kutlu Doğum etkinliğine hazırlanıyor. Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl Diyarbakır’da düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine yüzbinlerce kişi katılıyor. Hafta sonu yapılacak Kutlu Doğum etkinliğinden önce yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Avukat Abdulgani Orhan Diyarbakır halkını 20 Nisan’da yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine davet etti.

 

Bu sevda dalga dalga yayılmaya devam ediyor
Peygamber Sevdalıları Platformu’nun öncülüğünde Kutlu Doğum etkinliklerinin dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmaya devam edeceğini ifade eden Orhan, “Peygamber Sevdalıları Platformu kurulmadan önce Diyarbakır’daki İslami STK’lar bir araya gelerek Kutlu Doğum’ları ilk önce camilerde, sonra düğün salonlarında, sonra statlarda kutluyordu. 9 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Peygamber Sevdalıları Platformu’nu kurdu. Bunun akabinde bu platform başta Diyarbakır olmak üzere Kutlu Doğum etkinliklerini Türkiye’nin il, ilçe, belde ve köylerinde kutlayarak bu sevdanın dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmasını sağladı.” diye konuştu.

 

Diyarbakır 20 Nisan için hazırlanıyor
20 Nisan’da Diyarbakır’da yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğinin hazırlıkları hakkında bilgi veren Orhan, “Türkiye’nin birçok ilinde bu yıl etkinlik yaptık. 20 Nisan Pazar Günü Newroz Etkinlik Alanı’nda öğle namazından sonra etkinliğimiz olacak. Biz 250 bin el ilanı hazırladık. Cuma namazından sonra şehrin tüm camilerinde bunları dağıtacağız. Ve evlerin kapılarını tek tek çalarak tüm Diyarbakır halkını Kutlu Doğum etkinliğine davet edeceğiz. Bunun yanında şehrin ana caddelerine afişlerimizi astık. 20 binin üzerinde afiş dağıttık. Yerel ve ulusal kanallarda etkinliğimizin tanıtımı yapılmaktadır. Bunun yanında her eve bir Kur’an-ı Kerim kampanyamız hayırseverlerin katkısıyla devam ediyor. Bu Kur’an-ı Kerim’leri etkinliğimizden önce dağıtacağız. Etkinliğimize yurt içi ve yurt dışından birçok davetli katılacak. Yoğun bir katılım bekliyoruz. Etkinliğimiz önceki yıllarda olduğu gibi inşallah güzel bir atmosferde geçecek. Hep bir ağızdan Allah ve peygamber diyeceğiz. Toplu bir şekilde mevlit okuyup Allah Resulü’nü (sav) yâd edip salavat getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

İslam’a karşı olanların da kutlu doğum etkinliği düzenlemeleri sevindirici
“Bölgemizde Marksist ve Leninist bir yapıya sahip olanların son iki yıldır niyetleri ne olursa olsun Kutlu Doğum etkinliği düzenlemeye çalışmalarını biz bir başarı olarak görüyoruz” diyen Orhan,  “Biz bunu dini bütün olan insanlardan bekliyorduk. Dinle alakası olmayan yapıların Kutlu Doğum etkinliği düzenlemeye çalışmaları bizi sevindirdi.” dedi.  (Şükrü Gündüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.