Amed`te Kutlu Doğum`a insan seli

Amed`te Kutlu Doğum`a insan seli

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından bugün Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı`nda düzenlenecek büyük Kutlu Doğum Mevlidi için halk, alana akın ediyor.

DİYARBAKIR - Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) nurlu doğumu münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ adlı düzenlenecek kutlu doğum etkinliğinin yapılacağı alan dolmaya başladı.

Başta Diyarbakır halkı olmak üzere çevre illerden ve yurt dışından da katılımın olduğu etkinliğe Müslümanların büyük bir teveccüh gösterdiği gözlendi.

Ellerinde tevhid bayrakları ve tekbirler eşliğinde alana giriş yapan halk güzel görüntüler oluşturdu.

Alana açılan yollardan gruplar oluşturarak gelen peygamber aşıkları, sık sık salavat ve tekbirler getirdi. Yoğunluktan dolayı bazı yollar trafiğe kapandı.

Peygamber sevdalısı halkın alanı günün erken saatlerinde doldurmaya başladığı gözlendi.

Alanı dolduran yüz binlerin etkinliği daha rahat izleyebilmesi için ise organizasyon ekipleri tarafından alana dev LD ekranlar asıldı.

Sabahın erken saatlerinde alana gelen peygamber aşıkları için İlahi ses sanatçıları ilahi ve ezgileriyle canlı performans sergiliyor.

Kutlu doğum programında Mısır Müslümanları unutulmadı
“Yürüyen Kuran Hz. Muhammed” adlı kutlu doğum programı etkinliğinde haklarında idam kararları verilen Mısır`daki müslümanlara destek için 4 farklı dilde destek pankartları asıldı.

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak yazılan pankartta,“Amed Peygamber Sevdalılarından Mısır’da idam cezası verilen 529 Müslüman kardeşimize selam olsun.” yazıları dikkat çekti.

Ayrıca asılan pankartlarda, “Peygamber Sevdalıları Müslüman Halkın Onurudur, Peygamber Sevdası Ortadoğu’daki Bütün Diktatörleri Alaşağı Edecektir.” şeklinde yazıldığı gözlendi.

Newroz alanı tarihi Kutlu Doğum`a ikinci kez ev sahipliği yapacak
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl ikici kez Diyarbakır Newroz alanında düzenlenecek olan kutlu doğum etkinliği için dün geceden beri devam eden çalışmalar bitirilerek alan kutlu doğum için hazır hale getirildi.

Dün akşamdan bu yana devam eden hazırlık çalışmaları sonucu alan Muhammed âşıkları için hazır hale getirildi. Tüm hazırlıkları tamamlanan meydanda, platformlar ile ses sistemi kuruldu ve vinçlere dev ekranlar asıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, “Alanda yoğun bir kalabalık oluşmuş durumda. Peygamber sevdalıları şu an itibariyle alanı neredeyse doldurmuş durumda. İlahi sanatçılarımı, güzel ilahileriyle etkinlikten önce canlı olarak ilahiler seslendiriyorlar.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)









 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.