Ameliyat ile 32 miyomdan kurtuldu

Ameliyat ile 32 miyomdan kurtuldu

Artvin’den Diyarbakır’a tedavi olmak için gelen hastanın rahminde tespit edilen 32 adet miyom yapılan başarılı bir ameliyat sonucu alındı.

Mide bulantısı şikâyetiyle Diyarbakır’a gelerek özel bir hastanede muayene olan 34 yaşındaki Remziye Yavuz’un yapılan tetkiklerinde, rahminde 32 tane miyom olduğu tespit edildi.

Kadın Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Burhan Özel’in gerçekleştirdiği ameliyatla miyomları alınan Yavuz, başarılı bir ameliyat sonrası hastanede geçirdiği 48 saat sonrası bu gün taburcu oldu.

Mide bulantısı şikâyetiyle hastaneye başvuran Yavuz’un yapılan tetkiklerinde tespit edilen miyomlarının fazla olmasının riskli bir durum olduğu ve Yavuz’un anne olamama ihtimaline rağmen ameliyat olmaya razı olduğu belirtildi.

Tek dileğinin çocuk sahibi olmak olduğunu belirten Remziye Yavuz yapılan ameliyat sonrası söyle konuştu:

“Başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığıma kavuştum ve en önemlisi de anne olabileceğimi öğrendim. Ameliyata girerken heyecanlıydım. Ameliyattan sonra gözlerimi açtığımda, ameliyatımın iyi geçtiğini, tüm miyomların temizlendiğini ve en önemlisi de sonraki yaşamımda çocuk sahibi olabileceğimi öğrendim.”

“Bu kadar sayıda miyoma pek nadir rastlanır”

Ameliyatı gerçekleştiren Operatör Doktor Burhan Özel, Remziye Yavuz’un kendilerine ‘myoma uteri’ tanısıyla başvurduğunu belirterek, Yavuz’da rastlanılan durumun çok nadir görülen bir durum olduğunu söyledi.

Doktor Özel, “Hastamız evliydi ve çocuk sahibi olamıyordu. Bu nedenle ameliyat, hastamız için gerekliydi. Muayenede miyomlar çok fazla olduğu için ‘patates çuvalı manzarası’ denilen bir durum söz konusuydu. Ameliyat sırasında rahime herhangi bir zarar verilmemesi için çok büyük bir dikkat ve sorumluluk ile hareket ettik. Ameliyat için geç kalınmış olması da hasta için ayrıca bir riskti. Hastamızda çok ender rastlanan bir durum görüldü. İrili ufaklı tam 32 miyomu vardı. Miyomların alınması sorunsuz bir şekilde ameliyatla sağlandı ve hastamız sağlıkla taburcu oldu. En önemlisi de anne olmasının önünde herhangi bir engel kalmadı” açıklamasında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler